Din cuprinsul articolului
Este vorba de o serie de reglementări dispuse de UE ce vizează îmbunătățirea eficienței energetice, reducerea consumului de resurse și creșterea confortului locatarilor.
Clădirile sunt o sursă importantă de emisii globale de gaze cu efect de seră (GES). Potrivit Comisiei Europene, clădirile sunt responsabile pentru 40% din energia consumată în UE.
Clădirile sunt, de asemenea, responsabile pentru 36% din emisiile de GES legate de energie. Blocurile de locuințe noi vor trebui să fie proiectate pentru a avea emisii zero. Viața la bloc va implica un consum mai mic de energie și utilizarea surselor regenerabile pentru încălzire, răcire și apă caldă.
Prevederile Directivei includ cerințe specifice. Toate clădirile rezidențiale și nerezidențiale noi trebuie să aibă emisii zero de la combustibilii fosili până în 2030.
Clădirile publice trebuie să atingă această etapă până în 2028. Modul în care se construiesc și se utilizează clădirile de bloc va fi transformat. Se vor necesita instalații eficiente din punct de vedere energetic.
De asemenea, clădirile trebuie să fie pregătite pentru energie solară. Acest lucru include capacitatea de a găzdui instalații fotovoltaice sau solare termice pe acoperiș. Viața la bloc va deveni astfel mai sustenabilă și mai prietenoasă cu mediul.
Citeşte continuarea AICI.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…