Categories: Ştiri sănătate

Noi recomandări ale Agenției Europene a Medicamentului. Când se poate administra a treia doză, în funcție de imunitate?

Agenția Europeană a Medicamentului a făcut mult așteptatele recomandări referitoare la administrarea dozei suplimentare, doza a treia de vaccin anti-COVID. Autoritățile se vor conforma, astfel, continuând schema de vaccinare cu noile indicații, în funcție de propria imunitate.

A treia doză are rolul de a consolida răspunsul imun împotriva virusului SARS-CoV-2. Aceasta este necesară mai ales în cazul persoanelor vârstnice și, de asemenea, în cazul persoanelor care au o imunitate scăzută, din multiple motive.

Noile recomandări EMA referitoare la administrarea dozei suplimentare

Agenţia Europeană a Medicamentelor recomandă administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer sau Moderna pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Anunţul făcut astăzi are la bază studii care arată creşterea capacităţii de producere a anticorpilor. Pentru persoanele cu imunitate scăzută, de exemplu, pentru cei cu transplant de organe, a treia doză se poate administra la cel puţin 28 de zile de la a doua doză; iar pentru cei cu imunitate obişnuită, la 6 luni – arată Agenţia într-un comunicat postat pe site-ul său, anunță RADOR.

Ritmul campaniei de vaccinare se intensifică

Ritmul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 a revenit, astăzi, la peste 20.000 de persoane, care au făcut în 24 de ore prima doză sau serul în doză unică. Cei mai mulţi, cam jumătate din noii vaccinaţi, au optat pentru Johnson & Johnson.

Cifra anunţată astăzi este în creştere cu aproximativ o treime faţă de lunea trecută, mai bine de 30 de persoane au făcut, de ieri până astăzi, doza a treia, iar numărul celor cu rapel suplimentar se apropie de 200.000.

Cum pot fi evitate noile valuri?

Noi valuri ale pandemiei pot fi evitate, dar numai dacă se vaccinează un număr tot mai mare de oameni, spune la Radio România Actualităţi medicul Sorin Paveliu, expert în politici de sănătate la Societatea Academica din România.

„Acest virus, din păcate, nu va dispărea. Nu este genul de virus la care organismul să dezvolte o imunitate întreaga viaţă, cum se întâmplă în alte cazuri. Cât timp nu vom fi vaccinaţi, se vor tot repeta val după val după val după val, ceea ce ne afectează înfiorător pe toţi. Noi aici avem deja unpacient care a făcut şi proba timpului, un an de zile, şi a numărului imens de persoane care au fost vaccinate”, a declarat Sorin Paveliu.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

11 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

30 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

51 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: