Din cuprinsul articolului
În ultima vreme, campania de vaccinare anti-COVID a recunoscut un adevărat succea, la nivel național. Tot mai mulți români au ales să se imunizeze împotriva virusului, atât pentru siguranță, cât și pentru revenirea la normalitate. Autoritățile au anunțat că de la 1 iunie se vor adopta noi măsuri de relaxare, datorită rezultatelor favorabile obținute în campania de vaccinare.
Potrivit Rador, România a depășit ieri 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate, mai mult de 4 milioane de români primind cel puțin o doză. Potrivit raportării de ieri, au fost inoculate mai puțin de 94.500 de doze în 24 de ore. Astăzi sunt așteptate alte peste 74.000 de doze de la compania Johnson & Johnson, pentru care nu este nevoie de rapel, iar tot mai mulți preferă acest ser.
Ritmul campaniei naționale de vaccinare pare să fi încetinit însă în ultimele zile. Premierul Florin Cîțu crede că se poate ajunge totuşi la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, dar, chiar și fără atingerea acestei ținte, la 1 iunie vor exista noi relaxări ale restricțiilor.
„În primul rând, în România eu știu că se poate. Putem să atingem 5 milioane, dar nu asta este, de fapt, obiectivul, să atingem o anumită cifră. Obiectivul este să depășim pandemia. Şi nu putem să depășim pandemia decât prin vaccinare.
Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapid a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat și am văzut că vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare sau de infectare. Eu cred că românii au înțeles mesajul și se vor vaccina, în primul rând, pentru sănătatea lor, pentru sănătatea familiilor lor, pentru a avea o viaţă mai bună.
La 1 iunie vor exista relaxări” declară premierul Florin Cîțu.
Imunitatea colectivă depășește 30-35%
Coordonatorul campaniei naționale de imunizare anti COVID, Valeriu Gheorghiță, consideră puțin probabil ca în România să se ajungă la cinci milioane de persoane vaccinate până la 31 mai. El anticipează, însă că acest obiectiv va fi atins cu siguranță în prima parte a lunii iunie. Valeriu Gheorghiță a mai spus că imunitatea acumulată, obținută atât prin vaccinare, cât și prin boală depășește deja 30%-35%.
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…