Categories: Ştiri sănătate

Noi dezvăluiri șocante ies la iveală despre viața de după moarte

Cu toții ne confruntăm cu întrebări despre moarte și despre ce se întâmplă după ce corpul nostru nu mai funcționează. Studii recente efectuate de cercetătorii canadieni  au făcut lumină asupra aspectelor misterioase ale acestui proces.

Activitatea cerebrală după ce sistemul de susținere a vieții a fost oprit

Potrivit cercetărilor, activitatea cerebrală a pacienților a durat șapte minute după ce sistemul lor de susținere a vieții a fost oprit și medicii i-au declarat morți clinic.

Chiar și atunci când inima încetează să mai bată și corpul încetează să se miște, creierul continuă să „lucreze” la nivelul său.

Dr. Sam Parnia: Modalități de monitorizare a creierului

Dr. Sam Parnia, care este specializat în studiul morții, a evidențiat aspecte importante ale acestui studiu. El subliniază că următorul pas important pentru oamenii de știință este să dezvolte modalități de a monitoriza activitatea creierului în timpul tranziției de la viață la moarte.

Astfel de cunoștințe pot ajuta la îmbunătățirea calității resuscitării și la prevenirea leziunilor cerebrale în timpul recuperării cardiace.
Cercetătorii observă, de asemenea, că experiența morții fiecărui pacient poate fi unică. Persoanele care au supraviețuit unui stop cardiac descriu uneori noi abilități mentale și percepții unice. Aceste evenimente ne oferă o nouă perspectivă asupra naturii vieții și morții.

Creierul este la un pas de moarte

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cercetarea confirmă, de asemenea, cum conștiința poate continua să funcționeze chiar și după un stop cardiac, atunci când creierul este la un pas de moarte.

Aceasta înseamnă că conștiința unei persoane poate rămâne activă chiar dacă creierul funcționează doar pentru câteva minute. Drept urmare, pacienții pot retrăi momentul în care sunt declarați morți și chiar pot auzi personalul medical vorbind despre asta.

O altă descoperire uluitoare este că unii oameni pot experimenta morți și renașteri multiple. Acest lucru ne avertizează să nu considerăm momentul exact al morții ca fiind definitiv.
De asemenea, studiul a analizat în detaliu ce se întâmplă în creierul uman în fiecare dintre cele șapte minute după moarte. De la amintiri din copilărie la reflecții asupra caracterului și relațiilor, fiecare minut are impactul său asupra minții persoanei pe moarte.

Unul dintre cercetători, Rajalakshmi Thewar, sugerează că primul minut după moarte poate fi un moment de cordialitate și amintiri ale celor mai calde momente ale vieții. Apoi vin amintirile din copilărie, primele jocuri și prietenii.

Al treilea minut este dedicat dragostei și relațiilor apropiate, iar al patrulea momentelor de singurătate. Al cincilea minut reprezintă amintiri ale momentelor minunate din viață, iar al șaselea minut permite să-și evalueze caracterul și interacțiunile cu ceilalți.

Aceste descoperiri ne oferă noi perspective asupra procesului morții și a naturii conștiinței umane.

Recent Posts

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

4 minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

34 de minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

o oră ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

3 ore ago

Citeste si: