Din cuprinsul articolului
Noduli la cap. Un nodul tiroidian este o creștere sau umflare anormală a glandei tiroide. Majoritatea nodulilor nu sunt cancerosi (benign) si nu cauzeaza probleme. Mulți nici măcar nu necesită tratament. Doar aproximativ 5% dintre noduli sunt canceroși.
Creșterea presiunii în interiorul craniului poate fi, de asemenea, asociată cu probleme oculare sau convulsii, potrivit medicilor, potrivit sfatulmedicului.ro.
Medicii au explicat care sunt cele mai frecvente simptome pe care le prezintă pacienții cu această formă de cancer:
1. Presiune crescută în interiorul craniului
Pe măsură ce creierul este înconjurat de oase (craniu), acesta ocupă spațiu limitat. O tumoare care crește constant în dimensiune crește semnificativ și presiunea exercitată asupra acelei zone a corpului (presiunea intracraniană – ICP).
Rezultatul este:
Cefaleea este un simptom extrem de general care se manifestă în zeci de afecțiuni diferite. Dacă întrerupe somnul, apare brusc (în timp ce nu a mai apărut în trecut), devine din ce în ce mai frecventă și este combinată cu greață, este necesară o vizită la medic. La mulți pacienți cu o tumoare la cap, durerea de cap este inițial ușoară și se agravează treptat în timp.
Somnolența nu este de obicei un simptom precoce. Cu toate acestea, pe măsură ce tumora crește și presiunea intracraniană crește, nevoia de mai mult somn se intensifică.
Creșterea presiunii în interiorul craniului poate fi, de asemenea, asociată cu probleme oculare sau convulsii.
Medicul oftalmolog poate identifica presiunea crescută atunci când provoacă încețoșare, pierderea temporară a vederii sau pete.
În același timp, aproximativ 25% dintre pacienții cu o tumoare la cap suferă convulsii manifestate prin zvâcniri ale brațelor sau picioarelor. Uneori, crizele persistă după tratament când există țesut cicatricial în creier.
2. Apar tumori într-o anumită zonă a creierului
Simptomele unei tumori la cap depind de obicei de zona în care este localizată, deoarece fiecare zonă controlează funcții specifice. Pe măsură ce tumora crește, aceasta pune presiune asupra zonei respective, interferând cu buna funcționare a acesteia.
Lob frontal
Lobul temporal
Lobul parietal
Lobul occipital
Cerebel
Trunchiul cerebral
Măduva spinării
Glanda pituitară
Diabet
Nervi optici:
Nervi auditivi
Meningele
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…