Pesticidele din fructele și legumele românești nu sunt un subiect nou. După problemele citricelor, stropite cu substanța Imazail, fiind interzisă consumului uman coaja lor, nici roșiile nu sunt ocolite de suspiciuni.
Ministrul interimar al Agriculturii a declarat însă că nu ar exista motive de îngrijorare.
Legumele româneşti nu sunt contaminate cu pesticide, a dat asigurări ministrul interimar al agriculturii, Adrian Oros. La Cluj-Napoca, el a explicat că informaţiile apărute în presă în ultimele zile, despre tomate care ar fi avut pesticide peste limitele admise, sunt false şi că verificările de anul trecut au arătat că doar un lot de roşii avea o concentraţie prea mare de pesticide, potrivit Rador.
Adrian Oros: ”Laboratorul central a făcut 419 determinări, din care 192, adică 46% au conținut de pesticide în limitele maxime admise. Asta înseamnă că nu prezintă niciun risc pentru consumator. Doar una din aceste probe a depășit limitele maxime admise. Asta înseamnă că tomatele respective au fost retrase de la comercializare.”
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…