Din cuprinsul articolului
Nimeni nu o face, dar are beneficii incredibile pentru sănătate: Risc mai mic de cancer hepatic dacă bei cafeaua fără zahăr.
Pentru a absorbi toate beneficiile pentru sănătate incluse într-o ceașcă de cafea, cea mai bună opțiune este să o bei natural , adică fără zahăr .Această infuzie este de obicei aleasă la micul dejun pentru a începe ziua cu o doză bună de energie, totuși este obișnuit să adăugați câteva linguri de zahăr , dar acest obicei îi poate strica toate proprietățile.
Ce se intampla daca renunți la zahărul din cafea
Consumul de cafea, băutură originară din Etiopia, vă permite să vă bucurați de toate beneficiile sale naturale fără efectele negative ale zahărului adăugat . Este o opțiune mai sănătoasă care poate ajuta la îmbunătățirea bunăstării generale.
De ce să bei cafea fără zahăr?
Consumul în exces de zahăr poate afecta unele funcții organice ale corpului uman. Poate declanșa boli cronice precum diabetul. Prin urmare, este întotdeauna indicat să evitați aportul lui și să scădeți prezența în cantități cât mai mari posibil din alimente și băuturi.
Consumul regulat de cafea neîndulcită a fost asociat cu un risc mai scăzut de a dezvolta alte boli, cum ar fi Parkinson , Alzheimer și boli cardiovasculare. Zahărul este, de asemenea, una dintre principalele cauze ale cariilor dentare.
Cofeina din cafea ajută la îmbunătățirea concentrării și a atenției, prin eliminarea zahărului, se evită suișurile și coborâșurile energetice și te poți bucura de un efect mai susținut și mai stabil. În plus, cafeaua poate ajuta la protejarea ficatului , așa că o băutură naturală sporește acest beneficiu, potrivit noilor studii.
3 beneficii ale consumului de cafea fără zahăr
- De parcă toate acestea nu ar fi de ajuns, cafeaua este o băutură cu conținut scăzut de calorii . Evitând zahărul și alți îndulcitori artificiali, reduceți și mai mult aportul caloric zilnic, ceea ce favorizează pierderea în greutate atunci când este combinat cu o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate . Și alte avantaje mari, cum ar fi:
- Impact mai mic asupra nivelului de zahăr din sânge: zahărul adăugat provoacă creșteri ale nivelului de glucoză din sânge, care pe termen lung poate crește riscul de diabet de tip 2 și alte boli metabolice. Prin eliminarea zahărului, eviți aceste vârfuri și îți menții nivelul de zahăr mai stabil.
- Cantitate mai mare de antioxidanți: prin eliminarea zahărului, concentrați beneficiile naturale ale cafelei, care este bogată în antioxidanți. Acești compuși ajută la combaterea radicalilor liberi, protejându-ne celulele de daune și reducând riscul bolilor cronice. Risc mai mic de cancer hepatic: Consumul regulat de cafea a fost asociat cu un risc mai mic de a dezvolta cancer la ficat în studiile epidemiologice.