Din cuprinsul articolului
Noile date privind evoluția pandemiei sunt îmbucurătoare. Potrivit specialiștilor, anul acesta am putea simți o ameliorare epidemiologică, odată cu încetinirea răspândirii variantei Omicron.
Omicron este o tulpină foarte contagioasă a virusului sARS-CoV-2, care provoacă infecția COVID. Pentru că se transmite într-un ritm accelerat, varianta ar putea contribui la atingerea unei imunități colective favorabile.
Cu toate acestea, specialiștii susțin că acest lucru nu garantează că tulpina Omicron nu poate fi, în continuare, o amenințare pentru viața și sănătatea oamenilor.
Varianta Omicron poate încă să fie letală, susțin experții. Aceasta este periculoasă mai ales pentru persoanele vulnerabile, nevaccinaate. Cu atât mai mult, persoanele care suferă de anumite afecțiuni preexistente.
Vaccinul anti-COVID este, în continuare, cea mai bună metodă de a dobândi protecție într-un mod sigur și eficient, recomandă cercetătorii.
Pandemia de COVID, în care dominantă este în acest moment varianta Omicron a coronavirusului, pare că se îndreaptă spre final, după cum susține inclusiv directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge.
Şi în țara noastră, autoritățile medicale contează pe o evoluție rapidă în bine, dar din motive de siguranță au decis să mențină măsurile de protecție sanitară.
Vicepreședintele Societății Naționale de Medicină a Familiei și coordonatorul grupului de vaccinologie medicul Gindrovel Dumitra a explicat în ce stadiu al pandemiei ne aflăm.
`Privind pe scala evoluționismului ne așteaptăm ca anul acesta să fie un an care într-un fel sau altul să aducă luminiţa la capătul tunelului. Protecţia oferită de către boală în faţa variantei Omicron e cam de 40%, iar protecţia oferită de vaccin în faţa variantei Omicron e cam de 60%.
Eu mă aştept ca să existe o perioadă de platou un pic mai lungă decât la variantele anterioare. Câtă vreme la această variantă Omicron nu omoară oamenii, atunci vom putea să conviețuim cu ea în liniște pentru multă vreme de aici înainte”, a explicat Gindrovel Dumitra, potrivit RRA.
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…