Din cuprinsul articolului
Nicturia: Ce este și cum poate fi tratată tulburarea care îi afectează pe cei trecuți de 30 de ani!
Nicturia sau poliuria nocturnă este nevoia de a te trezi noaptea pentru a urina și este una dintre cauzele tulburărilor de somn. Este un simptom al altor probleme, nu este o boală în sine. Aproximativ 1 din 3 adulți cu vârsta trecută de 30 de ani se confruntă cu această tulburare. Din nefericire, rata persoanelor afectate crește odată cu vârsta.
Nicturia este un simptom urologic comun care perturbă somnul a milioane de oameni din întreaga lume.
Nicturia nu este o boală, ci un simptom care poate apărea din diverse cauze. S-ar putea datora a ceva la fel de simplu ca bea multe lichide înainte de culcare sau ar putea indica probleme de bază, cum ar fi tulburări de somn, obstrucție a vezicii urinare sau o prostată mărită.
În unele cazuri, se poate datora medicamentelor care conțin substanțe active diuretice. Afecțiuni precum sarcina, diabetul, hipertensiunea arterială, edemul și bolile de inimă pot provoca, de asemenea, urinare frecventă pe timp de noapte.
Potrivit experților, unul din trei adulți cu vârsta de 30 de ani și peste se trezește de cel puțin două ori în fiecare noapte pentru a merge la baie, iar aproximativ 70% dintre ei întâmpină probleme din cauza somnului perturbat. La adulții peste 65 de ani, aproximativ 50% se trezesc cel puțin o dată pe noapte pentru a urina, iar aproximativ 24% o fac de două ori sau mai mult.
Diagnostic
Diagnosticul nicturiei nu este ușor, deoarece pacienții de obicei nu realizează că este o afecțiune anormală, dar tratabilă. Deși nu pune viața în pericol, nicturia este important de diagnosticat, deoarece poate indica o problemă gravă de sănătate subiacentă. La unii oameni, simptomele duc la privarea de somn pe termen lung și probleme de sănătate asociate.
Tratament
Tratamentul pentru nicturie variază în funcție de cauza de bază. De exemplu, dacă apneea în somn este cauza, tratarea afecțiunii poate include solicitarea ajutorului de la un specialist în somn. Pe de altă parte, dacă diabetul este cauza principală, gestionarea nivelului de zahăr din sânge devine obiectivul principal.
Indiferent de cauza de bază, adoptarea anumitor modificări ale stilului de viață ar putea ajuta la gestionarea nicturiei. Astfel sunt:
Pentru a întări mușchii pelvini, există exerciții de kinetoterapie care vă pot ajuta. De asemenea, menținerea picioarelor ridicate în timp ce stați și purtarea ciorapilor compresivi ar putea ajuta.
În plus față de acestea, medicul specialist vă poate recomanda medicamente pentru a reduce simptomele vezicii urinare hiperactive.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…