Știm cu toții ce proprietăți miraculoase are sucul de lămâie asupra organismului. Pe lângă faptul că e plin de vitamina C și ține la distanță răcelile, elimină toxinele din organism, combate pietrele la rinichi și ”topește” colăceii de pe burtă.
Congelați-le!
Însă, ca să beneficiezi de toate proaprietățile lămâii, ar trebui s-o consumi în întregime, inclusiv coaja. Cea mai simplă modalitate de a folosi lămâia cu coajă, pulpă și suc și chiar sâmburi este să o congelezi.
Un nou studiu a arătat, pentru prima dată, cum limonoizii, compuși naturali prezenți în lămâi și în alte citrice, suprimă dezvoltarea celulelor canceroase.
Cauta lamai bio, spala-le si pastreaza-le la congelator intregi sau taiate in sferturi. Odata inghetata, luati o razatoare si radeti din ea (pe razatoarea fina) peste preparatele alimentare: salate, ciorbe, supe, cereale, sosuri pentru paste, orez, prajituri si peste orice preparat vrei.
Alte avantaje ale lamaii inghetate
Cel mai probabil, asociezi lamaia cu vitamina C din suc, insa trebuie sa stii ca in coaja sunt de 5-10 ori mai multe vitamine. Cu metoda congelarii noua metoda, puteti beneficia de toti nutrientii continuti in acest fruct.
Lamaia scade tensiunea arteriala, este antidepresiva, combate stresul si tulburarile nervoase. Samburii din lamaie actioneaza eficient asupra unui larg spectru de infectii: fungi, microbi si tot felul de paraziti. Esenta de lamaie neutralizeaza bacilul lui E
berth (care provoaca febra tifoida) in 5 minute, stafilococul auriu in 5 minute, bacilul lui Laeffler (difteria) in 20 de minute. Vaporii esentei de lamaie stopeaza inmultirea bacilului tuberculozei si a streptococului hemolitic in cateva ore.