Categories: Ştiri sănătate

NEWS ALERT: a început mai devreme decât se preconiza! Medicii solicită măsuri de URGENȚĂ

Este oficial! Valul șase pandemic a început mai devreme decât au preconizat autoritățile! Spitalul „Dr. Victor Babeș” din Timișoara este aproape plin cu pacienți infectați cu subtuplina Omicron.

Medicii au declarat că în ultimele 48 de ore au iternat șase copii în secția roșie, spitalul redeschizând cu această ocazie compartimentul COVID.

Cei şase copii au vârstele cuprinse între 3 luni și 10 ani, iar trei dintre ei sunt sugari. Toţi au o formă ușoară de COVID-19.

„Creșterea numărului de cazuri a început acum aproape o săptămână. De la unu – doi pacienți pe zi care se prezentau pentru evaluare în ambulatoriu, ieri după-amiază am avut 9 pacienți cu COVID-19. Din fericire, majoritatea au forme ușoare de boală.

Principalul simptom este febra, dar au fost persoane care au dezvoltat și o tuse ușoară și chiar dureri musculare. Cele mai multe cazuri sunt din clustere familiale. Practic, au luat virusul unul de la celălalt, în familie.

Evaluarea se face ca și până acum. Vorbim de analizele biologice obișnuite, se măsoară saturația de oxigen din sânge, tensiunea, se realizează un EKG și, dacă este nevoie, facem și un low-dose CT. Evaluarea se face în urma unei programări”, spune dr. Ana Enoiu Văduva, medic specialist boli infecțioase la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara.

În acest moment, în cadrul Spitalului de de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie sunt internați 16 pacienți cu forme ușoare de COVID, care au dezvoltat pneumonii ce necesită monitorizare. Potrivit cadrelor medicale, pacienții se confruntă cu diverse comorbidități.

„Vorbim de un început de val 6. Din fericire, în România, cel puțin deocamdată, acest nou val care se bazează pe două subtulpini Omicron, BA4 și BA5, este mult mai redus decât în restul Europei.

Cele două subtulpini sunt însă mult mai contagioase, și asta se vede și în rapiditatea cu care se exinde infecția. Sunt țări care se confruntă acum cu zeci de mii de cazuri pe zi. Deocamdată, nu avem pacienți internați în Terapie Intensivă, dar trebuie sa fim pregătiți pentru ce e mai rău.

Cuvântul de ordine ar trebui să fie, în această perioadă, prudența. Asta nu înseamnă că trebuie să stăm în casă, să nu mergem în vacanțe, ci recomandarea noastră este să purtăm, în locurile aglomerate, masca de protecție.

În mijloacele de transport, în magazine și, evident, în continuare să ne spălăm pe mâini, să ne dezinfectăm după ce am intrat în contact cu suprafețe ce pot transmite virusuri.

Dacă avem un simptom dintre cele specifice acestei boli, să ne izolăm, să cerem ajutorul medicilor și chiar să mergem la evaluările COVID-19 care se fac in unitățile sanitare”, spune prof. dr. Cristian Oancea – managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara într-o postare pe pagina de socializare a spitalului.

La Institutul Matei Balș din Capitală sunt deja internați peste 200 de pacienți. Vestea bună este că până în acest moment nu sunt pacienți foarte mulți internați în secția de Terapie Intensivă, deci nu sunt pacienți cu forme grave.

La Spitalul Victor Babeș din Capitală vor fi redeschise şi alte secții COVID, asta după ce toate paturile au fost deja ocupate. Vedem că au crescut infectările și în rândul copiilor. De aceea, Spitalul Grigore Alexandrescu a anunțat că va redeschide secția COVID.

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

33 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Citeste si: