Din cuprinsul articolului
O ceașcă de cafea este prin excelență un element de bază al rutinei de dimineață. Mulți așteaptă cu nerăbdare șocul de energie și încrederea lichidă pe care o aduce o ceașcă aburindă înainte de prima întâlnire a zilei.
La nivel mondial, consumul de cafea a crescut, iar două treimi dintre americani beau cafea zilnic, conform datelor din 2022 ale National Coffee Association. Și chiar și pe fondul problemelor legate de lanțul de aprovizionare cu cafea, oamenii sunt dispuși să dea mai mulți bani pentru o ceașcă de cafea (și mult, mult mai mult pentru cafelele speciale, cum ar fi un latte cu alune și lapte de ovăz cu gheață).
În timp ce unii își beau cafeua înainte de prima conversație, alții așteaptă să se instaleze la birou și să mănânce ceva.
Așadar, există un standard de aur pentru cel mai bun moment pentru a bea cafea?
Neurocercetătorul și gazda podcastului Andrew Huberman spune că există un astfel de moment. El încurajează oamenii să amâne cafeaua de dimineață cu 90 de minute până la două ore după trezire pentru a „optimiza performanța fizică și mentală”.
Într-un episod de podcast, Huberman spune că adenosina, substanța chimică care îi face pe oameni să se simtă obosiți și mai puțin atenți, se acumulează după ce ne trezim. Prin urmare, consumul de cofeină, care blochează adenozina, va fi mai eficient un pic mai târziu dimineața și îi va ajuta pe oameni să rămână atenți mai mult după-amiază. Alți experți spun că depinde și că, consumul de cofeină înainte de exerciții este o excepție notabilă.
În medie, cofeina dintr-o ceașcă de cafea își face efectul la aproximativ 30 de minute până la o oră după consum. Totuși, acest lucru depinde de individ, de genetica sa și de faptul dacă a serviy sau nu o masă în prealabil. Pentru unii, efectele apar la 10 sau 15 minute după consum, în timp ce pentru alții poate dura câteva ore.
„Unii oameni nu digeră bine cafeaua pe stomacul gol”, spune Tara Schmidt, dietetician autorizat al Mayo Clinic Diet. „Alții nu pot funcționa fără cafeaua lor”.
În ciuda variabilității naturale, experții spun că fereastra de la 9:30 a.m. la 11 a.m. poate fi cel mai bun moment pentru a consuma cafea, potrivit Cleveland Clinic.
U.S. Food and Drug Administration (FDA) recomandă nu mai mult de 400 miligrame de cafeină pe zi pentru adulți și mai puțin de 200 miligrame de cafeină pe zi în timpul sarcinii. Aceasta include cofeina pe care o găsiți în ciocolată, ceai, sucuri, băuturi energizante și alte produse.
În timp ce americanii sunt cunoscuți pentru consumul exagerat de zahăr și sare, avem tendința de a rămâne sub cantitatea recomandată de cofeină. Mulți dintre noi consumă aproximativ 135 miligrame de cofeină în fiecare zi. Asta înseamnă aproximativ o ceașcă și jumătate de cafea.
Momentul din zi în care vă decideți să beți aceste infuzii revigorante depinde numai de dumneavoastră!
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…