Acestea sunt cele trei lucruri de evitat pentru a avea un creier sănătos! Un neurolog spună co oamenii ar trebui să evite trei lucruri pe care trebuie să le evităm cu orice preț pentru a menține un creier sănătos.
Emily MacDonald din Arizona, unul dintre mulți oameni de știință care folosesc rețelele sociale pentru a sfătui mii de oameni despre viața lor de zi cu zi, sănătate și multe altele.
McDonald a devenit virală săptămâna aceasta după ce a împărtășit abordarea ei susținută de știință pentru a-și menține creierul sănătos.
Omul de știință a explicat de ce nu își atinge niciodată smartphone-ul când se trezește – un obicei aparent inocent, dar legat de stres.
„De fiecare dată când te trezești dimineața, undele creierului tău trec de la teta la alfa. Asta înseamnă că subconștientul tău este într-o stare mai programabilă”, a spus el telespectatorilor. „Conținutul pe care îl consumi în acest timp va avea un impact mai mare asupra mentalității tale.”
Potrivit unui raport de cercetare al International Data Corporation, 80% dintre utilizatorii de smartphone-uri își verifică telefoanele în 15 minute de la trezire.
Acesta a mai explicat că acest lucru face ca undele noastre cerebrale să sară peste etapele critice theta și alfa și să treacă direct în starea beta, ceea ce „te face să fii mai stresat și mai abstract pe tot parcursul zilei”.
2. Nu te mai critica singur
MacDonald a mai spus că al doilea lucru pe care îl evită este vorbirea negativă în sine.
S-a descoperit că ascultarea criticului tău interior provoacă stres, anxietate și scăderea încrederii în sine. Studiile arată, de asemenea, că autocritica afectează capacitatea de a atinge obiectivele.
„Ceea ce îți spui contează și cu cât îl pui mai mult în creier, cu atât se sperie mai mult și asta manifestăm”, a explicat el.
3. Nu mâncați alimente foarte procesate
MacDonald spune că evită, de asemenea, să mănânce alimente foarte procesate din cauza modului în care acestea afectează negativ creierul.
Potrivit studiilor, consumul de alimente foarte procesate crește dramatic riscul de deces prematur, demență și boli de inimă. Experții spun că o regulă de bază bună este să țintești să mănânci alimente cu cel mult cinci ingrediente.
„Acum există suficientă știință pentru a susține că ceea ce mănânci îți afectează creierul”, le-a spus ea adepților săi. „Alimentele bogate în ingrediente procesate duc la îmbătrânirea creierului – și nu ne dorim asta.”
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…