Din cuprinsul articolului
Când vine vorba de ajutoare naturale pentru somn, majoritatea dintre noi suntem familiarizați cu sfaturile vechi, de bun simț. Faceți o baie, evitați mesele grele și încercați să nu vă uitați la ecrane.
Dar experții spun că există mult mai multe modificări ale rutinei de seară cu care s-ar putea să fiți mai puțin familiarizați.
Multe dintre aceste schimbări implică evitarea anumitor comportamente pe care le-ați avut în cea mai mare parte a vieții dumneavoastră.
De exemplu, renunțarea la acel aliment picant la cină poate face diferența între un somn fragmentat și unul odihnitor, a declarat pentru DailyMail Dr. Ankit Parekh, profesor asistent de medicină a somnului la Școala de Medicină Icahn de la Mount Sinai.
Mai jos, expertul în somn dezvăluie cele mai importante lucruri de făcut și de nefăcut pentru a obține o noapte bună de odihnă fără nicio intervenție medicală.
În primul rând, alegeți masa de seară cu înțelepciune.
S-ar putea să știți că mâncatul târziu – după ora 20:00 – este asociat cu creșterea în greutate și cu un risc mai mare de obezitate.
Dar ceea ce mâncați mai târziu în noapte vă poate afecta și somnul. Mai exact, consumul de alimente picante sau grase cu câteva ore înainte de culcare poate duce la indigestie, cunoscută în mod obișnuit ca arsuri la stomac.
Simptomele – care includ o senzație de acid care se ridică din stomac și ajunge în gât – vă pot trezi, distrugându-vă calitatea somnului.
Apoi, gândiți-vă să vă păstrați consumul de cafea doar pentru orele de dimineață. Unele cercetări au arătat că efectul stimulant al cafeinei poate rămâne timp de aproximativ șase ore după ce ați consumat-o.
Acest lucru înseamnă că organismul dumneavoastră se poate simți hiper-alert în timp ce vă pregătiți să mergeți la culcare, ceea ce face dificilă relaxarea. Dr. Parekh sugerează să renunțați la cafea înainte de ora 15.00.
Și deși ați putea crede că două beri vă vor adormi, nu vă lăsați păcăliți – se știe că băutura reduce calitatea somnului.
Fructele se numără printre alimentele cu efecte ultrabenefice asupra organismului, care nu trebuie să lipsească…
Previziunile ANM se schimbă constant. Conform celor mai noi date, vremea va suferi schimbări radicale…
Multe femei asociază menopauza cu incapacitatea de a mai face copii, și este întrucâtva adevărat,…
Pacienții cu dizabilități din România expuși unui risc major de sănătate, în urma Deciziei controversate…
Pulsul normal în repaus este unul dintre cei mai importanți indicatori de sănătate cardiacă, utilizat…
Un test pentru demență simplu și rapid, care implică desenarea unui ceas analogic, ar putea…