Sari la conținut

Neuro-cercetător: cinci trucuri care te vor ajuta să adormi rapid și să te bucuri de un somn odihnitor

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Temperatura ideală în locuințe

Consumul de alcool afectează calitatea somnului

Consumul de alcool reduce timpul petrecut în stadiile mai profunde ale somnului – aceasta este, în general, perioada în care corpul tău se reface, potrivit Sleep Foundation. Prin urmare, pierderea acestei etape ar putea însemna că pierdeți beneficiile pentru sănătate ale unui somn de calitate.

Consumul regulat de alcool crește, de asemenea, probabilitatea de a dezvolta apnee în somn, o afecțiune care face ca oamenii să nu mai respire în timp ce dorm.

Alcoolul poate face ca mușchii gâtului și ai limbii să se relaxeze, ceea ce poate bloca fluxul de oxigen. Acest lucru trezește oamenii în mod repetat, ceea ce face ca somnul de noapte să fie slab.

În continuare, deși în general se consideră că exercițiile fizice sunt bune pentru somn, evitați exercițiile cardio intense după ora 19.00, a declarat Dr. Parekh.

Acest lucru se datorează faptului că exercițiile cardiovasculare pot crește ritmul cardiac și temperatura internă, făcând dificilă adormirea la scurt timp după aceea.

Dr. Parekeh a subliniat, de asemenea, importanța evitării ecranelor în ora dinaintea culcării – fie că este vorba de telefonul mobil, laptop sau tabletă.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel