Categories: Ştiri sănătate

Ne apropiem vertigionos de scenariul roșu! Măsurile de urgență solicitate de industri HoReCa: „Nu ne mai permitem un nou lockdown”

Ne apropiem vertiginos, din nou, de scenariul roșu. Cifrele privind persoanele infectate cresc de la o zi la alta, ia acest lucru nu face decât să impacienteze industriile, cu precădere industria HoReCa. Reprezentanții resturantelor și hotelurilor nu își permit un nou lockdown. Acest lucru ar afecta inclusiv economia. Cu ce propuneri concrete vin aceștia?

În această săptămâna, țara noastră a intrat în valul al treilea al pandemiei.

Pe 4 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 816.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

749.673 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.271 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 832 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Reprezentanţii HoReCa cer ca restaurantele să nu se mai închidă când rata de infectare ajunge la 3

De asemenea, aceştia propun şi un set de măsuri pentru organizarea evenimentelor.

Daniel Mischie, preşedintele HORA, a vorbit în exclusivitate despre solicitarea făcută către autorităţi.

”Le propunem autorităţilor, ca pe lângă coeficientul de infectare cu COVID care este astăzi luat în considerare pentru închiderea sau restricţionarea funcţionării restaurantelor, deci acolo unde se fac testări sunt şi multe cazuri, drept urmare, restaurantele sunt închise, să fie luate în considerare şi procentul de teste pozitive la suta de testări făcute. În Timişoara se fac testări foarte multe. Sunt şi cazuri multe, drept urmare Timişoara este închisă, iar în alte oraşe sau judeţe unde nu se fac testări, restaurantele sunt deschise. Ne asociem cu primarii, dar şi cu celelalte asociaţii de restaurante din toată ţara şi am făcut o solicitare către primul-ministru şi către ministrul Economiei în acest sens.

A doua problemă este posibilitatea de a organiza evenimente private şi mă refer aici la diferite evenimente de tip nunţi-botezuri, dar şi evenimente de tip festivaluri, concerte, teatre, să mergem la cinematograf care să nu aibă restricţii pentru cei care s-au vaccinat, deci au anticorpi, pentru cei care au trecut prin boală şi în baza unui test pot dovedi că au anticorpi şi pentru cei care vor să facă un test rapid. Costul unui test rapid este de 25 de lei de persoană. Deci, în momentul în care vrei să organizezi un eveniment. Dacă eşti pregătit ca restaurant sau ca organizator de eveniment să suporţi aceste costuri, practic, invitaţii să poată participa în baza acestui test”, a declarat Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor (HORA), într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Trei măsuri care ar putea înlocui criteriul ratei de infectare

Reprezentanții celor peste 40.000 de companii din industria ospitalității propun trei măsuri care ar putea înlocui criteriul ratei de infectare și ar asigura siguranța clienților:

1. Prezentarea unui certificat de vaccinare
2. Testare PCR sau test rapid cu 48 de h înainte de a participa la un eveniment sau o masă a la carte
3. Testare rapidă la intrarea în incinte.

Pornind de la premisa că siguranța și viața celor din jur primează, întreaga industrie a ospitalității va pune mereu sănătatea atât a clienților, cât și a echipei pe primul loc, promite HORA.

Organizația Patronală speră că astfel se va evita declinul evident al industriei ospitalității din România, a cărei cifră de afaceri a scăzut cu aproximativ 70% față de anul 2019, ajungându-se la suspendarea activității în cazul a peste 50% dintre operatori.

 

 

 

Recent Posts

Cine este și cu se ocupă fiul lui Călin Georgescu: „Asta mi-a zis tata, scurt și cuprinzător!”

Călin Georgescu a ieșit învingător din primul tur al alegerilor prezidențiale din România, având un…

2 minute ago

Fructe și legume pe care să le consumi cu atenție! Dr. Radu Țincu: „Apar forme foarte rare de cancer”

Consumul de alimente în care se găsesc reziduuri de pesticide poate produce efecte nocive asupra…

22 de minute ago

3 zodii care se vor scălda în BANI până la sfârșitul lunii noiembrie

Noiembrie se anunță a fi o lună cu adevărat de bun augur pentru 3 dintre…

42 de minute ago

Medic specialist: La ce niveluri de colesterol trebuie să fii atent?

Medic specialist, despre colesterol. Conform terminologiei medicale, colesterolul este un sterol și lipide conținute în…

o oră ago

Anunț important pentru seniorii cu pensie mică și grupe de muncă. Când vor lua bani mai mulți?

Anunț de ultimă oră pentru seniorii cu pensie mică și grupe de muncă.După ce mai…

o oră ago

Dana Budeanu, despre ‘surpriza Călin Georgescu’: Oricine poate să ajungă exclusiv de pe Social Media

Rezultatele oferite de exit-poll-uri care arată succesul fabulos pe care Călin Georgescu, candidat prezidențiale 2024, …

2 ore ago

Citeste si: