Alimentul ușor, gustos și sățios, de post, care ajută la slăbit și are grijă de inima ta

Alimentul acesta nu ar trebui să ne lipsească din meniul săptămânal, indiferent dacă ținem post sau nu. Beneficiile sale asupra sănătății sunt importante. Năutul este unul dintre cele mai vechi și apreciate alimente cultivate în Orientul Mijlociu.

Care sunt cele mai importante beneficii dacă mănânci năut

Îți ții greutatea sub control.

Năutul are un conținut ridicat de fibre și proteine ​​și prezintă un indice glicemic scăzut. În felul acesta, este de un real ajutor la menținerea greutății. Nutriționiștii recomandă o jumătate de ceașcă de năut zilnic. Fibrele și proteinele vă vor ține de foame și, în felul acesta, nu veți fi tentați să aveți derapaje alimentare.

Sănătatea inimii – Cercetările arată că persoanele care consumă în mod regulat năut au valori bune ale colesterolului total. Năutul conține cantități notabile de acid folic și magneziu, extrem de benefice sănătății vaselor de sânge, împiedicând astfel depunerea colesterolului. Pe cale de consecință, vor fi mai puține cazuri de infarct în rândul consumatorilor de năut.

Năutul este foarte bun pentru femei. Anumite fitochimicale denumite saponine au arătat că se comportă ca antioxidanți. Saponinele reduc riscul de a face cancer mamar și protejează împotriva osteoporozei. Iar ca bonus, reduc bufeurile în cazul femeilor aflate la menopauză.

Năutul e foarte bun și pentru sistemul imunitar. Reprezintă o excelentă sursă de zinc și cupru, esențiale pentru buna funcționare a celulelor sistemului imunitar. Nutriționiștii au descoperit că 250 g de năut gătit conțin 30% din doza zilnică recomandată de cupru și 20% din DZR de zinc.

Năutul este o bună sursă de fier. Fierul este una dintre cele mai răspândite carențe. Una din principalele cauze ale anemiei. Dar năutul conține fier ușor asimilabil. Cercetările arată că 250 g de năut gătit conțin aproape 26% din DZR de fier, dar, într-adevăr, nu la fel de ușor de asimilat ca fierul provenit din surse animale.

Așadar este o decizie înțeleaptă să adaugi năutul în dieta zilnică, mai ales în perioada Postului.

Cea mai răspândită metodă de consum este humusul. Sau poți fierbe boabele și le poți adăuga în salate.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

5 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

6 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

6 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

7 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

7 ore ago

Citeste si: