Sari la conținut

NATO, în pregătiri pentru război? Documentul INTERN publicat de jurnaliştii germani

NATO intenționează să construiască un sistem de conducte din Germania până în Polonia și Republica Cehă pentru a asigura o aprovizionare rapidă cu combustibil pentru avioanele de luptă în cazul unui război cu Rusia, relatează săptămânalul german Der Spiegel.

Actualul sistem de conducte al alianței militare din perioada Războiului Rece se termină în prezent în vestul Germaniei.
Der Spiegel a citat o notă internă a Bundeswehr – forțele armate ale Germaniei – în care se afirmă că există „probleme semnificative în aprovizionarea durabilă cu combustibil pentru forțele care ar trebui să fie desfășurate la frontiera de est în caz de urgență”.

Nici NATO, nici Ministerul german al Apărării nu au răspuns imediat la întrebările adresate în acest sens.

Potrivit unui document de informare separat pentru conducerea superioară a Ministerului german al Apărării, discuțiile interne dintre aliații NATO au ajuns la concluzia că sistemele de conducte sunt „coloana vertebrală a aprovizionării cu combustibil a NATO”, a scris Der Spiegel.

Se preconizează că proiectul va costa 21 de miliarde de euro (22 de miliarde de dolari), conducta urmând să fie finalizată în mare parte până în 2035, potrivit raportului Der Spiegel, scrie Reuters.

Se anunță o pregătire rapidă a trupelor germane pentru protecția infrastructurii și o desfășurare de trupe de către aliați

În Germania, viitorul comandant al noii divizii de apărare a țării, generalul Andreas Henne, anunță o pregătire rapidă a trupelor pentru protecția infrastructurii și o desfășurare de trupe de către aliați.

Potrivit lui, există un pericol din partea unor forțe clasice de sabotaj, despre care generalul este convins că se află deja în țară și se pregătesc.

Nou creata Divizie de apărare a patriei trebuie să fie aptă să prevină aceste acte ostile, a explicat comandantul ei, general-maiorul Andreas Henne.

După Războiul Rece, frontiera externă a NATO s-a mutat spre est, iar Germania a trecut de la statutul de potențială zonă de luptă la cel de centru logistic militar, explică Henne.

Divizia pe care acesta o conduce se va concentra asupra desfășurării în timp util a NATO, asigurând, între altele, protecție infrastructurii critice a podurilor, a centralelor electrice și a fermelor de servere, care fac obiectul unor considerații militare.

Un alt risc de securitate, spune oficialul Bundeswehr, este prezența în creștere a dronelor. În cazul unei desfășurări a trupelor NATO, acestea pot deveni o amenințare directă și provoca pagube grave dacă sunt echipate cu explozibili, avertizează Henne.

A patra divizie a Bundeswehr, menită să apere teritoriul național, va fi formată inițial din șase regimente, totalizând aproximativ 6.000 de bărbați și femei.

Apelul de desfășurare este așteptat la mijlocul lunii martie. Experții cer însă intensificarea eforturilor și măsuri care să crească numărul soldaților Bundeswehr, aflat în scădere. Una dintre propuneri vizează reintroducerea serviciului militar obligatoriu.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel