Din cuprinsul articolului
Nașterea Maicii Domnului. Află de câte ori este sărbătorită Maica Domnului în calendarul creștin. Astăzi, 8 septembrie, creștinii sărbătoresc nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor de Sfânta Maria Mică.
Nașterea Maicii Domnului, prima sărbătoare din cursul noului an bisericesc, început de la 1 septembrie, și cea mai mare sărbătoare a toamnei.
Creştinii sărbătoresc, astăzi, Naşterea Maicii Domnului, o zi care poartă popular numele de Sfânta Marie Mică. 2,2 milioane de români îşi serbează onomastica. Remus Rădulescu despre semnificaţia religioasă a sărbătorii.
Fecioara Maria, mama lui Iisus Hristos, conform credinței creștine, s-a născut în urma unei minuni. Părinții săi, Ioachim și Ana, ajunseseră la o vârstă înaintată, la care, firesc, nu mai puteau procrea. Tradiția spune că aveau 50 de ani de când se căsătoriseră. În urma rugăciunilor însă, Dumnezeu a făcut un miracol: Ana a născut la bătrânețe o pruncă pe care au numit-o Maria, potrivit RRA.
Este persoana care avea fie mama lui Mesia Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu făcut om pentru mântuirea lumii. În creștinism, Fecioara Maria este omul care a ajuns la cel mai înalt grad de sfințenie, de aceea se bucură de cea mai mare cinste în rândul sfinților.
Spre deosebire de ceilalți sfinți, care sunt sărbătoriți doar în ziua când au murit, Maica Domnului are patru sărbători mari în calendarul creștin: Nașterea, Intrarea în Templu, Buna Vestire și Adormirea.
Este important de subliniat faptul că, Ioachim și Ana, nu au putut avea copii foarte mulți ani, dar nu au renunțat niciodată la rugăciune, iar bunul Dumnezeu a ascultat și îndeplinit rugăciunile lor.
„Maica Domnului este protectoarea tuturor femeilor și mamelor. Este Cea care primește rugăciunile tuturor femeilor care nu au prunci, dar își doresc. Așadar, îi îndemnăm pe cei care nu au copii, dar își doresc, să nu renunțe, deoarece Dumnezeu rânduiește ca rugăciunile lor să fie ascultate. Oamenii trebuie să aibă credință, viață curată și, într-un corp curat și o minte sănătoasă, Dumnezeu zămislește cu harul său orice minune”, a declarat pentru Digi24 Părintele Gabriel Cazacu, preot la Mănăstirea Cașin din București.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…