Din cuprinsul articolului
Narcolepsia este un tulburare de somn cronică care se caracterizează prin somnolență excesivă și necontrolată, adesea însoțită de atacuri bruște de somn.
Persoanele cu narcolepsie pot avea dificultăți în menținerea stării de trezire în timpul activităților zilnice, precum și în reglarea ciclului somn-veghe. Cauzele exacte ale narcolepsiei nu sunt pe deplin înțelese, dar se crede că există o componentă genetică și o posibilă legătură cu deficiențele de neurotransmițători.
Cauzele exacte ale narcolepsiei nu sunt cunoscute în totalitate, dar se crede că există o combinație de factori genetici și dezechilibre ale neurotransmițătorilor, în special la nivelul hipotalamusului.
Nu există vindecare pentru narcolepsie, dar tratamentul se concentrează pe gestionarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții. Opțiunile de tratament includ:
Este important ca persoanele care suspectează că suferă de narcolepsie să solicite ajutor medical și să fie evaluate de către un specialist în somn pentru un diagnostic precis și un plan de tratament adecvat.
APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…
Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…