Din cuprinsul articolului
„Capusele sunt paraziti externi. Se hranesc cu sangele corpului gazda (om sau diverse animale). In lume se cunosc sute de specii de capuse, dar in Romania au fost identificate 30. Trebuie spus, insa, ca doar cateva din acestea transmit boli oamenilor. In tara noastra specia cea mai frecventa este Ixodes Ricinus.Capusele se gasesc in zonele cu iarba si umiditate crescuta (paduri, parcuri, pajisti, tufisuri). Infectiile la om apar sezonier, in perioada cand capusele sunt active, din aprilie pana in noiembrie.
Capusa ajunsa pe pielea omului, isi cauta pentru fixare o zona “convenabila”, intr-un timp care poate dura chiar si cateva ore. Marimea capusei creste, pe masura ce se hraneste cu sange.Prin muscatura, isi introduce capul sub piele, un segment al gurii de forma tubulara, care are de o parte si alta doi clesti, care au rolul de fixare. Capusele pot elimina prin saliva diversi agenti patogeni”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Spitalului din Timișoara.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…