Sari la conținut

A murit Stela Popescu. Un echipaj SMURD a găsit-o fără suflare, în casă

Actriţa Stela Popescu a murit, astăzi, la vârsta de 81 de ani. Actriţa a fost găsită la ora 15.50, de un echipaj SMURD, fară suflare, în propria casă. 

„Un echipaj de-al nostru a fost la domiciliul dumneaei, în jurul orei 15.50 şi a găsit-o fără semne vitale“, a declarat doctorul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti.

Vestea morţii actriţei Stela Popescu a fost confirmată şi de viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.
Stela Popescu (n. 21 decembrie 1935, s. Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia) a fost o actriţă română de teatru, film şi televiziune. A realizat cupluri celebre alături de Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel.

Stela Popescu, Doamna Teatrului de Revistă a reuşit să se menţină în topul celor mai iubiţi actori ai scenei româneşti timp de bine de jumătate de veac.   Stela Popescu s-a născut într-o familie de învăţători modeşti, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci duşman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Braşov.   În 1953, susţine examenul de admitere la facultate şi este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunţă după un an şi jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.   În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în paralel continuă să susţină spectacole de teatru. La sfârşitul facultăţii, este repartizată la Teatrul din Braşov, acolo unde ajunge să susţină 400 de spectacole pe an. Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”.

La sfârsitul facultăţii, este repartizată la Teatrul din Brasov, acolo unde ajunge să susţină 400 de spectacole pe an. Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. În 1969, Stela părăseste Revista si se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 până în prezent.   În paralel, susţine si o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969, la puţin timp după divorţul de Dan Puican. Totodată, joacă în celebrul serial „Boema” de la Grădina Boema, spectacole care se înscriu în peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare.

Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boema. La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde lucrează si în prezent.   Pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” si pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu străluceste în piese precum „Omul care a văzut moartea”, „Mama Boema”, „Boema, slăbiciunea mea” etc.   A jucat 18 ani în „Presul”, 12 ani în „Peţitoarea” si 10 ani în „Plicul”. A avut sansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu. În anii 1971-1979 face un cuplul memorabil, pe scenă si la televiziune, cu Ştefan Bănică.

Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela – Alexandru Arsinel, care a început în 1979, acesta a fost garanţia umorului de calitate si în prezent, dar si în trecut, când textele scenetelor erau semnate Mihai Maximilian.   În 1958, debutează în cinematografie în pelicula „Alo? Aţi gresit numărul”. A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre” (1983), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988), etc. Stela Popescu a făcut o carieră memorabilă si în televiziune. A jucat în televiziune de la înfiinţare până în prezent, în piese de teatru si emisiuni de divertisment, reusind să transmită ceva din spiritul satiric si contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octav Sava sau Dan Mihăescu. TVR a scos pe piaţă DVD-urile „O stea printre stele” (2006) şi „Stela şi Arşinel” (2005) care reunesc cele mai memorabile apariţii TV ale Stelei Popescu.   Începând jumătatea anilor ’90, Stela Popescu a fost moderatoare unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea si Naţional TV Joacă în serialul TV „Cuscrele” (2005-2006) precum si în telenovelele: „Râzboiul sexelor” (2007-2008), „Regina” (2008-2009) si „Aniela” (2009-prezent) unde face o creaţie memorabilă în rolul Coanei Chiva.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel