Mucenicul Raw Vegan reprezintă un desert inedit pe care îl puteți consuma atât pe data de 9 martie cât și în celelalte zile ale anului. Gustul de nucă se îmbină perfect cu cel al aluatului înmiresmat cu scorțișoară.
Ingrediente aluat:
– 300 gr fulgi de ovăz
– 200 gr curmale (hidratate)
– 50 gr smochine (hidratate)
– 2 linguri unt cocos
– 1 linguriţă scorţişoară
– 2 linguriţe turmeric
– 1 vârf de sare neiodată
Decor:
– nucă măcinată
– 1 linguriţă de miere dizolvată în apă
Mod de preparare:
Se mixează fulgii de ovăz până ce se transformă in faina. Separat, se mixează curmalele şi smochinele pâna când devin o pastă asemănătoare cu gemul. Gemul se pune într-un vas separat şi se adaugă peste, progresiv, făină de ovăz, untul de cocos şi celelalte mirodenii. Se amestecă toată compoziţia până când obţinem consistenta unui aluat.
Se lasă la frigider 20-30 minute ca să se întărească. Dupa aceea, se poate modela în formă de mucenici. După ce modelăm mucenicii, îi ungem cu apă şi miere apoi presărăm nucă măcinată. Se lasă la frigider 1-2 ore, după care se pot consuma.
“Dacă n-aş şti ca sunt pregătiţi la rece, aş putea să jur că au acelaşi gust ca şi mucenicii moldoveneşti cu care am crescut!”, spune expertul in nutritie Anca Alungulesei.