Din cuprinsul articolului
Apă de la robinet, mai sănătoasă decât cea îmbuteliată. Indiferent de provenienta, lacuri, rauri, izvoare sau puturi, orice apa utilizata pentru consum are un continut de saruri minerale si oligoelemente.
Apa care ajunge la robinetul din casa prin retelele orasenesti provine din surse naturale si deci include elemente necesare vietii si unui organism sanatos, precum fier, zinc, cupru, calciu, magneziu sau potasiu. Acestea au un rol important in dezvoltare si in metabolism, pentru buna functionare a organelor interne, in detoxifiere si in circulatia sangelui.
„Apa de la robinet, filtrata, este prima recomandare pentru consumul si hidratarea zilnica atat a copiilor, cat si a adultilor. Aceasta asigura continutul mineral necesar organismului, fara sa produca dezechilibre gastrice, renale sau de alta natura, printr-un aport nepotrivit de elemente. Apa simpla si curata ramane optiunea generala de hidratare corecta”, declara Prof. Dr. Dan Dumitrascu.
Apa din retelele oraselor se distribuie in stare potabila, insa se poate contamina pe traseu, din cauza starii necorespunzatoare a conductelor din retelele de distributie. O solutie eficienta pentru a avea in mod constant o apa curata si sigura pentru baut si gatit sunt sistemele de filtrare.
Apa de la robinet, desi potabila la intrarea in reteaua de distributie, se poate cotamina cu elemente nesigure pe parcurs pana la consumator, cum ar fi sedimente, paraziti sau metale. Filtrele elimina sau reduc continutul de plumb, clorul si alti compusi, solventii si pesticidele sau impuritatile precum nisipul sau rugina, dar si posibilii paraziti. Totodata, se obtine o apa fara miros, care isi redobandeste gustul nativ.
Apa minerală carbogazoasă este o apă microbiologic pură. În general, aceasta are un conținut ridicat de săruri și minerale care nu o recomandă pentru un consum zilnic.
”În unele cazuri, este chiar contraindicate pentru ca poate contribui la evolutia unor afectiuni. Spre exemplu, aceasta trebuie evitată in afectiuni precum cele de sânge sau cardiace, renale, cancer, in diabet, hemoragii, unele boli de piele sau ulcer gastric. De asemenea, organismul copiilor mici nu este pregatit pentru metabolizarea unui continut ridicat de saruri si oligoelemente. Astfel ca, in cazul lor, se recomanda o apa slab mineralizată”, a explicat Prof. Dr. Dan Dumitrascu.
Apa minerală are şi beneficii. Conţine săruri, iar acestea sunt foarte bune pentru rehidratarea organismului mai ales pe timp de vară. În plus potoleşte mai repede setea.
Trebuie să știi, însă, că apa îmbuteliată își pierde calitatea de la câteva ore de îmbuteliere. Cu alte cuvinte, după 24 ore apa îmbuteliată își pierde alcalinitatea, puritatea și ionii negativi. S-a demonstrat faptul că antioxidanții din apă se păstrează doar 24 de ore de la îmbuteliere, iar alcalinitatea se pierde în câteva zile. Astfel, apa îmbuteliată rămâne cu doar câteva minerale inactive care nici măcar nu pot fi asimilate de organism și încarcă sistemul renal.
Un alt aspect al apei îmbuteliate este plasticul! Poate nu știai, dar chimicalele provenite din materialul în care este ambalată apa sunt extrem de nocive și uneori cancerigene. Dacă ai observat, pe sticla în care este îmbuteliată apa este specificat materialul folosit la îmbuteliere. Informează-te despre aceste materiale și îți vei da seama la ce pericole te expui consumând apă îmbuteliată.
Pe scurt, sticlele din plastic sunt produse din petrol. Astfel, tot ce este ambalat în plastic conține BPA, benzen, excito-toxină și alte substanțe cancerigene. Unicul material din plastic care Nu este nociv pentru sănătate, este cel din care sunt confecționate biberoanele și alte lucruri pentru bebeluși. Și nu în ultimul rând, referindu-ne la mediul înconjurător: este incredibila cantitatea de compuși eliminați în atmosferă prin prelucrarea plasticului din care bem apă. Rezultatul îmbutelierii apei dăunează și aerului pe care îl respirăm.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…