Un studiu publicat în jurnalul Nature Medicine explică de ce nu este indicat să consumaţi prea multă friptură, carnea tocată sau şuncă.
Se pare că nu doar grăsimile saturate pe care le conţine carnea roşie sunt vinovate de apariţia bolilor de inimă.
Există numeroase studii care sugerează că un consum regulat de carne roşie poate creşte considerabil riscul bolilor de inimă şi a infarctului.
Dacă până acum experţii erau de părere că doar grăsimile saturate şi modul în care este conservată carnea roşie afectează inima, acum au mai descoperit o substanţă în carnea roşie care cauzează, de asemenea, probleme cardiace.
Este vorba despre carnitina, o substanţă care este mâncată de bacteriile din intestin dând startul unui lanţ de evenimente care cresc colesterolul şi riscul bolilor de inimă.
,,Carnea roşie slabă nu conţine foarte multegrăsimi saturate şi nu creşte colesterolul, însă conţine carnitină care creşte considerabil riscul bolilor cardiovasculare” spune medicul Stanley Hazen.
Testele făcute pe şoareci au demonstrat că bacteriile din intestine se hrănesc cu carnitină pe care ficatul o transformă apoi într-o substanţă numită TMAO. TMAO pare să ducă la depozitarea grăsimilor pe pereţii vaselor de sânge cauzând afecţiuni ale inimii şi chiar moarte.
Nutriţionişti avertizează că şi suplimentele de carnitină pot pune sănătatea în pericol.
În Marea Britanie, este recomandată o cantitate de 70g de carne roşie sau procesată pe zi-echivalentul a două felii de şuncă.
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…