Din cuprinsul articolului
Femeile au stări depresive după 40 de ani! Multe femeile trecute de 40 de ani devin depresive. Află care sunt cele mai importante motive pentru care femeile sunt afectate în această etapă a vieții.
Cele mai comune variabile care afectează starea de spirit a femeilor la mijlocul vârstei sunt:
1. Peremenopauza
Există multe schimbări hormonale și biologice la o femeie de 40 de ani, din cauza scăderii fertilității și a vârstei.
O scădere a estrogenului înseamnă că ciclurile devin mai neregulate și ovulația este adesea omisă.
Din punct de vedere psihologic, o scădere a estrogenului înseamnă că femeile sunt mai puțin investite în îngrijirea și plăcerea oamenilor, ceea ce are sens dacă înțelegeți că au nevoie mai puțin de aceste trăsături atunci când nu vor avea grijă de copii mici.
O scădere a testosteronului înseamnă, de asemenea, că apetitul lor sexual este mai scăzut. Există un mit conform căruia femeile au o creștere biologică a impulsului la 40 de ani. O înțelegere superficială a biologiei ar infirma acest lucru.
2. Imaginea corpului
Pentru femeile care au fost întotdeauna considerate în formă și atractive, există o scădere foarte reală a modului în care funcționează metabolismul și a modului în care sunteți percepută când atingeți 40 de ani.
Pentru femeile care și-au bazat o mare parte din stima de sine pe capacitatea lor de a fi cea mai tare femeie din cameră, aceasta poate fi o tranziție dificilă.
3. Regret parental
În această etapă, multe femei regretă că celor care le-a dat viață au devenit ființe umane adulte, de la școala elementară până la liceu, facultate, etc.
Această variabilă care contribuie la depresia de la mijlocul vârstei la femei este mult mai frecventă decât își dau seama bărbații, deoarece femeile se gândesc la copiii lor mult mai mult decât percep soții lor în general.
4. Femeile casnice
La mijlocul vârstei, oamenii tind să se introspecteze cu privire la scopul lor în lume, care include alegerea de a rămâne acasă cu copiii.
Unele femei regretă că au rămas acasă cu copiii, mai ales dacă copiii lor sunt acum adolescenți cu care nu este foarte distractiv și dacă cred că rămânerea acasă le-a limitat independența financiară și/sau i-a ținut într-o căsnicie proastă.
Este greu pentru femeile aflate în perimenopauză, care acum se simt biologic mult diferit, să-și amintească stadiul de tânără mamă – mai ales dacă sunt în prezent deprimate și privesc în urmă totul ca fiind mai rău decât era.
5. Regretele de carieră
La celălalt capăt al spectrului, multe femei simt că și-au petrecut prea mult timp carierei și le-a lipsit timpul pe care ar fi trebuit să petreacă acasă cu copiii mici.
6. Femeile, afectate de creșterea copiilor lor
Această tranziție dulce-amăruie poate fi mai dificilă pentru femeile care sunt, de asemenea, foarte sensibile, tind spre depresie sau care au văzut faza copiilor mici ca un punct culminant al vieții lor pe care l-au așteptat mereu cu nerăbdare, spun medicii.
Unele femei consideră că această etapă este plină de durere din multe motive discutate în acea postare legată.
7. Probleme de cuplu
Multe femei privesc obiectiv căsniciile lor pentru prima dată când copiii lor îmbătrânesc și nivelurile lor hormonale se schimbă.
Nu mai sunt tulburați de dorința lor de a păstra o familie unită, dacă copiii lor nu vor mai fi acasă foarte curând. O mulțime de probleme de relație care au fost împinse în spate în timpul anilor mai tineri încep să devină din ce în ce mai evidente, pe măsură ce cuplul petrece mai mult timp împreună, când copiii mai mari își urmăresc propriile hobby-uri și vieți sociale în weekend.
8. Probleme legate de familie
Pe măsură ce părinții îmbătrânesc și au nevoie de îngrijire, multe femei se trezesc blocate, stau mai mult cu părinții în vârstă decât își doresc. Mai multe femei decât bărbați își asumă acest rol de îngrijitor al părinților în vârstă , mai ales dacă sunt casnice.
La celălalt capăt al spectrului, multe femei sunt foarte apropiate de părinții care le-au fost un sprijin, iar pierderea lor poate duce la o mare anxietate, tristețe și durere, potrivit yourtango.com.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…