Din cuprinsul articolului
Motivația în sport: Cum să începi și să NU te dai bătut? La fel ca mulți alții, probabil, că ai vrea să ai tăria de caracter să faci sport regulat. Pentru a realiza acest lucru, experții au dezvăluit 5 ponturi ca să începi să faci sport după sărbători și să te ții de antrenamente tot anul.
La începutul fiecărui an, după mesele îndestulate de sărbători, cei mai mulți dintre noi își propun să revină în formă rapid. Astfel se observă o creștere semnificativă a cererii pentru abonamente la sălile de fitness. Din păcate, statisticile arată, însă, că 4 din 5 persoane renunță după numai o lună să mai meargă la sală, pierzându-și entuziasmul inițial.
Irina Alionte, fondatorul Bodyshape Transformation Center, ne explică de ce se întâmplă acest lucru și ne oferă cinci ponturi pentru a găsi motivaţia şi să ne ţinem de planul de a face sport şi de a avea un stil de viaţă sănătos pe o lungă perioadă de timp.
”Mulți dintre noi își propun, la începutul fiecărui an, să fie mai activi și să facă sport pentru a ajunge la silueta dorită. Din păcate, o mare parte dintre cei care ajung la sălile de fitness clasice, unde fac mișcare singuri la aparate, renunță pe parcurs, chiar după prima lună de antrenamente. Ori își pierd entuziasmul, ori devin acaparați de task-urile zilnice de la muncă, ori în viața de zi cu zi. Este important să conștientizăm că avem nevoie de mișcare și de o alimentație echilibrată, permanent, pentru a fi sănătoși și a arăta bine. Dacă ți-e greu să te mobilizezi pentru a merge la sală și să te ții de antrenamente, următoarele sfaturi îți pot fi de folos”, declară Irina Alionte, fondatorul Bodyshape Transformation Center.
Conform specialistului, foarte important este să găsești tipul de antrenament care îți oferă bucurie, și pe care nu îl percepi ca pe o povară. Apoi, să știi ce îți dorești și să te setezi mental pentru a-ți atinge obiectivul clar. Nu în ultimul rând, dacă ai tendința de a abandona, să nu faci totul pe cont propriu, ci să ai alături o echipă care să te motiveze și să îți supravegheze evoluția.
1. Stabiliește-ți un obiectiv clar. Gândește-te ce anume vrei să obții, concret, ca să observi pe parcurs rezultatele în oglindă. Vrei să slăbești un anumit număr de kilograme? Vrei să ai o talie mai subțire? Musculatură mai tonifiată? Abdomen cu pătrățele? Vrei să faci mișcare ca să te simți mai bine? Indiferent de alegere, este important să ai un obiectiv de care să își amintești în fiecare zi și care să te motiveze să mergi mai departe.
2. Mergi la clase de grup sau cu un prieten. De cele mai multe ori, oamenii renunță să mai meargă la sală pentru că se plictisesc când fac mișcare singuri. În special la sălile de fitness clasice, cu aparate, unde lucrează singuri oamenii își pierd mult mai repede motivația. Este mult mai bine să mergi la sală împreună cu un prieten sau să intri într-un program de grup, cum sunt cele de la Bodyshape, unde atmosfera este antrenantă, plină de energie și ești ghidat de antrenori să faci exact ce este eficient pentru tine. Practic faci mișcare cu zâmbetul pe buze și este mult mai distractiv și mai eficient în acest mod.
3. Nu te forța din prima. Este important să lăsăm organismul să se adapteze treptat la noul stil de viață. Nu este mereu nevoie de începuturi în forță. E mai bine să îți placă să faci mișcare și să te menții pe termen lung. De aceea, începe cu exerciții de dificultate redusă și mărește intensitatea pe parcurs. Mergi la clase de grup conduse de antrenori care știu să impună ritmul. Ai răbdare și determinare. Fii conștient că nu vei vedea rezultatele din prima săptămână. Fă pași mici și fii consecvent.
4. Fă antrenamente distractive. Unul din motivele principale pentru care mulți renunță pe parcurs să meargă la sală este pentru că se plictisesc. Ajung să facă același lucru de fiecare dată. Același alergat pe bandă, aceleași aparate de forță. Mai ales dacă merg pe cont propriu la sală. Este nevoie să fim motivați mereu să revenim la sală cu bucurie. Începe cu seriile de exerciții pe care îți place să le faci. Lasă pentru mai târziu exercițiile cu un grad de dificultate mai ridicat. Este indicat sa ai un antrenor personal care să știe ce să îți recomande, ori să alegi antrenamente de grup, de tip Bodyshape, unde fiecare oră este diferită.
5. Monitorizează-ți evoluția. În general, suntem mult mai motivați să continuăm atunci când vedem că avem rezultate. Acest lucru se aplică și în cazul mersului la sală. Notează tot ce faci, ce mănânci, ce antrenament faci și ce rezultate obții. Dacă procedezi corect de fiecare dată, rezultatele se vor vedea, iar ele te vor motiva să continui, chiar dacă programul tău de la serviciu se va aglomera.
Faptul că ai reușit să dai jos un anumit număr de kilograme, să arăți mult mai fit și să te simți bine după fiecare antrenament te va motiva să nu renunți. La antrenamentele de grup Bodyshape, măsurăm constant progresul, monitorizăm prezențele și ne asigurăm de fiecare dată că antrenamentele pierdute sunt recuperate.
Acesta este și motivul pentru care 99% dintre membrii noștri frecventează cu regularitate antrenamentele și obțin rezultatele dorite, declară Irina Alionte, fondatorul Bodyshape Transformation Center.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…