Din cuprinsul articolului
Morcov beneficii. Sursă reală de vitamina A, aliment bogat în antioxidanți, legumă săracă în calorii și o sursă inepuizabilă de vitamine si minerale. Iată, în doar câteva cuvinte, acestea sunt doar o parte dintre motivele pentru care morcovul este o legumă atât de folosită în bucătăriile din întreaga lume.
Nutriționistul Wasim Nazer ne explică, astăzi, care sunt principalele 5 beneficii ale morcovului. „Într-adevăr morcovul este una dintre cele mai complete legume din bucătăria românească. Pe lângă faptul că este extrem de versatil, el poate fi folosit atât la ciorbe, mâncăruri scăzute, dar și la prăjituri sau shake-uri, morcovul este recomandat și în cazul pacienților din zona oftalmologică sau celor care, de exemplu, vor să slăbească sau sunt preocupați de sănătatea pielii”, povestește specialistul.
Morcovul recomandat pentru sănătatea ochilor
Bogat în betacaroten, morcovul este recomandat în cazul celor care au probleme cu vederea sau celor care țin la sănătatea ochilor lor. Cu cât morcovul este mai oranj, cu atât este mai bogat în betacaroten.
Morcovul previne cancerul
„Morcovul consumat constant reduce semnificativ riscul apariției cancerului de plămâni, mamar și de colon.”, explică specialistul nutriționistul. Elementul minune se numește falcarinol și este un pesticid natural care se găsește în componența morcovului.
Morcovul previne apariția bolilor cardiace
S-a demonstrat că morcovul scade nivelul colesterolului rău care cauzează ateroscleroză, iar fibrele pe care le conţin eliberează fluxul sanguin de excesul de lipide. „În plus, morcovul ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea, şi ţin presiunea sângelui sub control.”, continul Wasim Nazer.
Morcovul are grijă de pielea ta
Bogat în antioxidat, morcovul este binecunoscut pentru capacitatea lui de a proteja celulele epidermeni împotriva radicalilor liberi.
Morcovul recomandat celor care vor să slăbească
„Consumul de morcovi instalează rapid senzația de sațietate și menține sănătos tractul intestinal. În plus, morcovul este un aliment sărac în calorii. 100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calorii.”, conchide specialistul nutriționist.