Categories: Expertul zilei

Monica Pop: ”Orice om are celule canceroase în sânge. Dar se îmbolnăvesc doar cei care fac aceste greșeli care scad imunitatea”

Monica Pop este unul dintre cei mai renumiți medici oftalmologi din țara noastră, renumit profesor universitar, care a trecut prin mai multe momente grele, confruntându-se cu boala necruțătoare a secolului: cancerul.

Dupa ce a reusit sa invinga de doua ori cancerul, medicul oftalmolog a ajuns sa cunoasca foarte multe lucruri despre aceasta boala nemiloasa si ne povesteste ce a facut ca sa treaca mai usor peste boala nemiloasa:

“Eu am niste principii, asa cum ati vazut n-am vrut sa stau acasa si am recomandat tuturor bolnavilor, celor care au trecut prin experiente de genul acesta, sa nu stea acasa si sa nu faca nimic, in masura in care pot fizic”.

Cancer de colon

Pe pagina sa personală de Facebook, dr. Monica Pop a scris că se luptă de ani de zile cu cancerul de colon, dar cu toate acestea este o persoană extrem de puternică, care nu s-a lăsat doborâtă de boală.

„Am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite („boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare” etc), în loc de a fi informați corect că e o boala foarte severă, dar tratabilă și nu de puține ori, vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații pâna acum (și… mai urmează), tratamente chimioterapice variate, etc. În afara de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare externării.

Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv, atât operator cât și că medicație oncologică! Inclusiv acum!

Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea, să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc! De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare!”, a scris Monica Pop pe Facebook.

Medicul susține că toți avem celule maligne în organism dar sunt eliminate de sistemul imunitar. Medicul oftalmolog a explicat, în cadrul unei emisiuni la TV, de ce scade imunitatea și se ajunge la cancer.

”Imunitatea scăzută îi caracterizează pe români, în mod special. Factorii care duc la scăderea imunității sunt: depresia, boala secolului, lipsa celor minimum 6 ore de somn și alimentația, adică lipsa proteinelor.

Un medic infecționist spunea că niciodată să nu pleci de acasă fără să mănânci proteine, un ou sau puțină brânză sau iaurt. De asemenea, vaccinul antigripal e foarte eficient. Eu îl fac de 8 ani și niciodată nu am avut nicio răceală puternică, nici când făceam chimioterapie și aveam imunitatea scăzută” a explicat medicul.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

30 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

49 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: