Din cuprinsul articolului
Monica Pop a vorbit despre lupta cu cancerul și a dezvăluit că a avut 4 operații până în momentul de față și acum se simte bine. Iată sfaturile sale pentru bolnavi!
”Am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite („boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare” etc), în loc de a fi informați corect că e o boala foarte severă, dar tratabilă și nu de puține ori, vindecabilă!
Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații pâna acum (și… mai urmează), tratamente chimioterapice variate, etc. În afara de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare externării.
Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv, atât operator cât și că medicație oncologică! Inclusiv acum!
Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea, să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc! De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare!” a scris Monica Pop pe contul său de socializare.
Mare atenție la aceste medicamente!
Medicul oftalmolog Monica Pop trage semnalul de alarmă în legătură cu efectele grave ale unor medicamente.
Potrivit medicului oftalmolog, pentru ochii uscaţi, înroşiţi sau lăcrimare şi vedere neclară ar putea fi de vină anumite medicamente pe care le ingerăm şi care au aceste efecte secundare.
Aceste medicamente pot genera reacții care pornesc de la simple iritații și ajung chiar la pierderea totală a vederii.
Medicamentele cu cel mai mare risc
„Există nenumărate categorii de medicamente pe al căror prospect se regăsesc și efecte secundare ca tulburările de vedere. Astfel, ce trebuie să ştim este că medicamentele cu cel mai mare risc sunt anticoncepționalele, inclusiv cele de nouă generație.
Singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare atât în cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cât și în cazul femeilor sănătoase.
Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte. Acestea din urmă conțin atropină și beladonă, contraindicate în glaucom.
Acum câțiva ani, într-o singură noapte, mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate și vedere proastă. Nu luaseră niciun medicament, nu sufereau de nicio boală. Toți mâncaseră un anumit tip de halva cu beladonă”, avertizează prof. dr. Monica Pop, medic oftalmolog.
„În momentul în care clipeşti, lacrimile se răspândesc pe suprafața ochiului. Acest lucru îndepărtează impuritățile și previne infecțiile. De asemenea, te ajută să vezi clar.