Din cuprinsul articolului
Monica Pop a revenit în centrul atenției cu un nou mesaj în care transmire că importanța informării pacientului în momentul efectuării unui act medical.
Celebrul medic subliniază că pacienții trebuie să își dea acceptul înanite de orice procedură medicală și este necesar să fie informat corect despre riscurile la care se supune.
„SIGUR” IN MEDICINĂ NU EXISTĂ! E O DEZINFORMARE! CEL CARE IL FOLOSESTE, DACĂ CEL CARUIA I SE FACE ACTUL RESPECTIV ARE O REACTIE GRAVA DUPA ACTUL MEDICAL CALIFICAT INAINTE CA ” SIGUR”, TREBUIE SA-SI ASUME SI SA PLATEASCĂ!
Se poate vorbi despre beneficiul si despre eficiența, mare a unui act medical, oricare ar fi el, oricit de mic sau de mare ( administrare de tratamente de orice tip, injectii, vaccinuri, operatii mai ușoare sau mai dificile, etc), dar, de SIGURANȚĂ, NICIODATĂ! Iar beneficiarul unui act medical, oricit de mic sau mare, trebuie informat despre riscuri, oricit de putine ar fi.
Iar el, pacientul, trebuie sa-si dea acceptul, in scris, NUMAI DUPA CE A FOST INFORMAT CORECT SI DESPRE RISCURI! TOT IN SCRIS!
Iar daca medicul considera ca e sigur un act medical ( desi el stie că nu exista asa ceva; oricit ar fi de eficient un act medical,riscuri si efecte secundare pot exista, oricit ar fi de mici sau de rare!) sa scrie pe foaia de accept unde semneaza pacientul ca e sigur! (desi unii vorbec despre siguranta, nu vor scrie niciodata asa ceva, stiind bine ca nu exista act medical sigur)
Asa ar fi corect in medicină, DRAGI COLEGI MEDICI, DRAGI PACIENTI!”, a scris Monica Pop pe Facebook.
Cu ceva timp în urmă, medicul oftalmolog Monica Pop a tras semnalul de alarmă în legătură cu efectele grave ale unor medicamente.
Potrivit medicului oftalmolog, pentru ochii uscaţi, înroşiţi sau lăcrimare şi vedere neclară ar putea fi de vină anumite medicamente pe care le ingerăm şi care au aceste efecte secundare.
Aceste medicamente pot genera reacții care pornesc de la simple iritații și ajung chiar la pierderea totală a vederii.
„Există nenumărate categorii de medicamente pe al căror prospect se regăsesc și efecte secundare ca tulburările de vedere. Astfel, ce trebuie să ştim este că medicamentele cu cel mai mare risc sunt anticoncepționalele, inclusiv cele de nouă generație.
Singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare atât în cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cât și în cazul femeilor sănătoase.
Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte. Acestea din urmă conțin atropină și beladonă, contraindicate în glaucom. Acum câțiva ani, într-o singură noapte, mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate și vedere proastă. Nu luaseră niciun medicament, nu sufereau de nicio boală. Toți mâncaseră un anumit tip de halva cu beladonă”, avertizează prof. dr. Monica Pop, medic oftalmolog.
„În momentul în care clipeşti, lacrimile se răspândesc pe suprafața ochiului. Acest lucru îndepărtează impuritățile și previne infecțiile. De asemenea, te ajută să vezi clar.
Unele medicamente scad producția de lacrimi. Dacă se întâmplă acest lucru, ochii vă pot ustura, arde sau pur și simplu vă vor răni. S-ar putea să simți că aveți nisip în ochi. De asemenea, este posibil să aveți vederea încețoșată sau să fiți sensibili la lumină.
Mai multe medicamente, cum ar fi corticosteroizii, pot declanșa boala. Medicii nu știu de ce. Unii cred că se datorează faptului că schimbă structura ochiului și permit formarea fluidelor și a altor materiale.
Există multe tipuri de glaucom. Unul dintre ele – glaucomul acut cu unghi închis – este o urgență medicală. Apare când din cauza unei creșteri bruște a tensiunii intraoculare. Netratat, oate duce la orbire. Medicamentele utilizate pentru depresie, boala Parkinson, convulsii, ulcere, astm, aritmie și hemoroizi pot provoca și acest tip de glaucoma” explică medicul Monica Pop.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…