Din cuprinsul articolului
De ce apare starea de moleșeală după masă. Ei bine, propriul organism vă avertizează că ați mâncat prea mult. După o masă copioasă, glicemia crește foarte mult. Ca să o echilibreze, pancreasul trimite în circulație o cantitate mare de insulină.
”Ceea ce ne moleșește foarte mult după o masă copioasă este exact această cantitate de insulină care ajunge și la creier,” a explicat, pentru stirileprotv, Ștefan Voicu, Facultatea Chimie Aplicată.
Ce se întâmplă, mai exact, când mănânci prea mult, mai ales seara? Insulina bombardează creierul. Ficatul își distruge receptorii de colesterol. Grăsimea sapă în vase. Din acest motiv, încercați ca regalul culinar să aibă loc dimineața și la prânz. Nu seara, repetat!
Seara, receptorii de colesterol din ficat, cei care simt colesterolul din alimente, scad sau devin incapabili! Următoarea mișcare? Colesterolul rămâne liber în sânge. Îi place să intre în vase, unde produce inflamație ințial, apoi depozite. Boala se numește ateroscleroză.
”Colesterolul se produce noaptea, așa vrea ficatul să îl producă. Din această cauză și medicația care blochează secreția de colesterol se administrează seara. Ficatul are posibilitatea să blocheze secreția de colesterol dacă noi introducem prea multă mâncare, prea multe grăsimi. Dacă mâncăm repetat seara, nu mai poate să capteze colesterolul din mâncare!” atrage atenția dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.
Pe 17 noiembrie 2024, horoscopul zilnic aduce o serie de provocări și oportunități pentru fiecare…
Boala de inimă rămâne principala cauză de deces pentru bărbați și femei în Statele Unite.…
Progresul tehnologiei ne-a binecuvântat cu aparate modernizate pentru a ne face viața mai ușoară și…
Declinul cognitiv este un semn distinctiv al bolii Alzheimer, o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează…
Există o legătură directă între hormoni și creșterea în greutate. Creșterea bruscă în greutate și…
Un medic specialist în îngrijiri paliative, care de ani de zile se ocupă de fenomenele…