Sari la conținut

Modul miraculous în care a reușit să se vindece un bărbat diagnosticat cu cancer de prostată în fază terminală

Un bărbat bolnav de cancer de prostată în stadiul IV a reușit să se vindece singur crescându-și nivelul pH-ului din sânge cu bicarbonat de sodiu și melasă.

Vernon John a fost diagnosticat cu cancer de prostată în fază terminală, dar în ciuda insistențelor medicilor, bărbatul a refuzat chimioterapia și a optat pentru o dietă alacalină. Celulele canceroase nu pot supraviețui în medii alcaline, însă tind să se metastazeze în mediile acide.

Dieta alcalină, care constă în consumul preponderent de salate, legume şi fructe verzi şi renunţarea la alimentele acide, precum carnea de porc şi de pasăre, produsele lactate, ouăle, sau cerealele, încetineşte ritmul de funcţionare a organismului şi amână îmbătrânirea, fără a priva organismul de nutrienţii de bază.

Celor care apelează la dieta alcalină, dar nu pot consuma cantitatea de vegetale indicată de specialist li se indică o serie de suplimente. Acestea au la bază o pudră concentrată de vegetale (ierburi, legume şi/sau fructe) care se dizolvă în apă. Pacienţii trebuie să consume zilnic între 4 şi 6 litri din acestă băutură. Apa plată obişnuită trebuie înlocuită.

Apa alcalină (cu un PH ridicat) se obţine fie cu ajutorul unor picături dintr-o soluţie specială, fie utilizând un aparat de ionizare a apei.

Nutriționistul Robert Young spune că pentru a vindeca sau preveni o afecţiune, trebuie să refacem alcalinitatea iniţială a corpului, deci să eliminăm sursele de aciditate. “Nu spun neapărat «nu mai mâncaţi carne», dar trebuie să înţelegeţi riscurile la care vă spupuneţi. Dacă totuşi mâncaţi, mestecaţi bine, consumaţi o cantitate redusă şi adăugaţi o porţie de vegetale”.

Pentru a-și crește pH-ul, Vernon a ales bicarbonatul de sodiu pe care l-a luat împreună cu melasa. În plus, a făcut exerciții de respirație, a stat mai mult la soare și a luat suplimente de vitamine și minerale.

După doar câteva săptămâni în care a urmat dieta alcalină, Vernon a fost reexaminat și a aflat că a scăpat de cancer.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel