Sari la conținut

Modalitate surprinzătoare prin care ţineţi kilogramele la distanţă

Momentul în care alegeţi să luaţi masa pare să fie la fel de important ca şi ceea ce mâncaţi. Cercetătorii spun că dacă suntem atenţi la ceas am putea să ne bucurăm fără grijă de alimente pe care le iubim.

De cele mai multe ori dietele ne atrag atenţia doar asupra alimnetelor pe care le consumăm. Studii recente arată că cei care sunt mai atenţi la ceas decât la calorii pot fi la fel de sănătoşi.

Cercetătorii din Statele Unite au făcut un test care dovedeşte că cei care mânăncă în decursul a opt ore pe zi, sunt mai sănătoşi şi nu iau atât de repede în greutate. Studiul făcut pe şoareci arată că rozătoarele ale căror mese nu erau împărţite pe parcursul întregii zile nu s-au îngrăşat şi chiar aveau ficatul mai sănătos.

Stabiliţi un program de mese

„Fiecarea organism are propriul lui ceas”, explică Satchidananda Panda, autorul studiului.

Asta înseamnă că sunt perioade ale zilei când anumite organe, inclusiv ficatul, intestinele şi musculatura funcţionează la capaciatatea minimă, explică specialiştii.

Ei ne avertizează că, dacă mâncăm pe parcursul întregii zile, am putea da peste cap aceste cicluri metabolice naturale ale organelor noastre.

Aşadar, atunci când nu aveam ore fixe pentru mâncat, există riscul ca atunci când luăm masa, una dintre funcţiile elementare ale corpului nostru să nu funcţioneze complet. Fixarea unor ore exacte pentru mese poate preveni îngăşarea şi atuomat, problemele care apar odată cu obezitatea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel