Din cuprinsul articolului
Mituri spulberate! De ce ora 22 este prea devreme pentru culcare? Un practicant de somn și co-fondator al Beingwell vine cu explicații. Acesta consideră că „pentru majoritatea oamenilor, a merge la culcare mai devreme va înrăutăți lucrurile mult, pentru că, dacă nu adormi imediat, te vei simți mult mai obosit.”
Potrivit lui James Wilson, un practicant de somn și co-fondator al Beingwell,există câteva „reguli” universale după care mulți dintre noi trăim.
Orice timp pe care îl petreci în pat și nu dormi este periculos, pentru că este susceptibil să te streseze mai mult. Cu cât suntem mai stresați, cu atât avem mai puține șanse să dormim.
Nu toată lumea are nevoie de opt ore de somn și asta ținând cont doar de cantitate, nu și de calitate, spune James.
NHS spune că majoritatea adulților au nevoie între șase și nouă ore de somn, iar James spune că cel mai bun indicator că ați avut parte de suficient somn este dacă vă simțiți obosit sau treaz când vine vorba de mijlocul nopții.
La fel ca și telefonul tău, televizoarele emit lumină albastră care poate întârzia producția de melatonină a hormonului somnului. Dr. Rebecca Robbins, epidemiolog la Școala de Medicină a Universității din New York (NYU), spune:
Adesea, dacă ne uităm la televizor, sunt știri de noapte… este ceva care vă va provoca insomnie sau stres chiar înainte de culcare.
Păturile sunt la modă acum. Mulți oameni jură că greutatea îi ajută să se simtă calmi și să adoarmă mai ușor. Cu toate acestea, James spune:
Dacă îți place să stai ascuns sub o pilotă grea, acest lucru este perfect. Dar dacă ești unul dintre cei care, atunci când ajungi la hotel, scoți toate cearșafurile din pat, atunci o pătură grea este cel mai rău coșmar al tău și te va face să adormi mai greu.
Există oameni care susțin că nu dorm niciodată mai mult de trei ore – și totuși sunt oameni pe deplin funcționali. Nu credeți, spune dr. Robbins.
Avem dovezi care arată că dormitul de cinci ore sau mai puțin constant, crește foarte mult riscul de consecințe negative asupra sănătății.
Acestea includ atac de cord și accident vascular cerebral și speranță de viață mai scurtă.
Sforăitul este absolut enervant pentru oricine se află în pat lângă tine, dar poate fi și un semn de apnee în somn – o tulburare de somn potențial gravă în care respirația începe și se oprește în timpul nopții. A fost asociată cu opriri ale inimii, obezitate și hipertensiune arterială, potrivit The Sun, citat de EVZ.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…