Ultimii ani au fost marcați de o frenezie în jurul infecției cu virusul papiloma uman (HPV), considerat principalul vinovat pentru cazurile de cancer de col uterin.
Insa, in pofida mediatizarii, numeroare informatii aparute despre contractarea si manifestarea HPV care nu sunt adevarate.
Iata patru mituri demontate de specialistii in oncologie si ginecologie:
Testul Babes-Papanicolau are rolul de analiza pentru descoperirea unor posibile celule canceroase, dar nu indica nici infectia cu HPV, nici cancerul propriu-zis. Testul arată dacă există celule anormale pe colul uterin. Abia dupa alte analize, medicii pot stabili daca sunt canceroase si daca infectia cu HPV este cauza. Așadar rezultatele anormale obtinute dupa efectuarea testului Babes-Papanicolau nu indica infectare cu HPV.
Virusul se transmite mai degraba prin piele, decat prin fluidele corporale. Din acest motiv, prezenvativele pot cel mult sa diminueze riscul de infectare cu HPV, dar nu sunt suficiente de eficiente precum sunt in cazul altor virusuri, precum HIV sau cel care cauzeaza gonoree.
Continuarea pe Lyla.ro
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…