Din cuprinsul articolului
Mituri despre cancerul de rinichi. Cancerul renal este unul dintre tipurile de cancer cu cea mai rapidă creștere din lume, provocând pierderea a mii de vieți în fiecare an.
Potrivit Societății Americane de Cancer, se estimează că 81.800 de cazuri noi vor fi diagnosticate anul acesta doar în Statele Unite.
Organizația Mondială a Sănătății a declarat că boala a fost al optulea cel mai frecvent cancer observat mai des la bărbați decât la femei. Medicii spun că diagnosticul întârziat este unul dintre principalele motive pentru care atât de mulți pacienți, care ar fi putut fi tratați, mor.
De asemenea, lipsa de conștientizare și prevalența miturilor asociate cu boala provoacă confuzie și neînțelegeri în ceea ce privește cancerul renal.
Iată câteva mituri pe care majoritatea oamenilor le cred despre cancerul de rinichi:
În realitate, medicii spun că nu există un echivalent al unui test de mamografie pentru depistarea cancerului renal. Cei care sunt expuși unui risc crescut din cauza afecțiunilor genetice sunt monitorizați în mod regulat prin teste imagistice.
De fapt, sângele în urină este doar unul dintre simptomele cancerului de rinichi, dar poate fi și un semn al altor probleme urinare, cum ar fi infecția tractului urinar.
Potrivit experților în sănătate, niciun cancer nu este rar astăzi. Cancerul de rinichi ucide milioane de oameni în întreaga lume, cu mai multe apariții la femei.
Medicii spun că, de fapt, fumatul este unul dintre cei mai mari factori de risc pentru cancerul de rinichi. Potrivit American Cancer Society, fumatul crește riscul de carcinom cu celule renale, care este una dintre cele mai comune forme de cancer.
Realitate: Mulți oameni cred că pot ignora factorii de risc, deoarece nimeni din familia lor nu a avut cancer de rinichi. Cu toate acestea, conform datelor, doar 2-3% din cazurile de cancer la rinichi sunt ereditare.
Medicii spun că orice cancer poate fi tratat cu succes dacă este detectat bine la timp. Deci, chiar dacă este nevoie de intervenție chirurgicală, cel mai adesea intervenția chirurgicală se concentrează pe îndepărtarea tumorii, nu a întregului rinichi.
În realitate, potrivit studiilor, bărbații sunt diagnosticați mai frecvent cu cancer de rinichi decât femeile, cu histologie mai agresivă, tumori mai mari, un grad și un stadiu mai ridicat și rezultate oncologice mai proaste.
Rinichii sunt organe de mărimea unui pumn care au formă de fasole eponimă și sunt situate sub cutia toracică. Filtrele minuscule ale rinichilor procesează aproximativ 200 de litri de sânge, eliminând toxinele, excesul de minerale și apa, care devin urină.
Cancerul la rinichi își are originea în aceste filtre. Chiar dacă de cele mai multe ori se limitează la rinichi, se răspândește și în celelalte părți dacă este ignorată sau diagnosticată greșit.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…