Din cuprinsul articolului
Mit distrus despre CANCER. Știința medicală a evoluat spectaculos, iar unii oamenii diagnosticați cu cancer sunt supraviețuitori. „Au șase, șapte, opt ani de la momentul diagnosticului. Până la aceste progrese, acest lucru era o utopie”, spune medicul Michael Schenker, președintele Comisiei Oncologice din Ministerul Sănătății.
Dr. Michael Schenker a vorbit despre progresele făcute în ultimii ani în tratarea cancerului. Specialistul spune că „acum există un punct de plecare, care este foarte bine structurat în acest moment”.
„S-a promis că Planul Național de Combatere a Cancerului va trece foarte rapid prin cele două camere ale Parlamentului, astfel încât vom avea foarte repede acest document transpus în forma unei legi. Este extrem de important că s-a plecat la drum cu un astfel de proiect. Am simțit lipsa acestui plan care să facă ordine în sistemul în care lucrăm.
Acum există un punct de plecare, care este foarte bine structurat în acest moment, în opinia mea. Bineînțeles că există posibilitatea să adăugăm numeroase lucruri care poate nu au fost luate în considerare în acest moment”, a spus Michael Schenker, președintele Comisiei Oncologice din Ministerul Sănătății.
„Există multe cazuri de pacienți care ni se adresează într-un stadiu avansat (n.r. de cancer), când posibilitatea de vindecare este limitată sau chiar absentă. Putem aduce îmbunătățiri la această vulnerabilitate printr-o informare mult mai bună în ritmul societății, în ceea ce privește progresele care s-au făcut până în ziua de azi.
Mai ales oamenii din mediul rural nu cunosc progresele realizate în ultimii ani. De exemplu, nu se știe că, astăzi, sunt supraviețuitori cu cancer pulmonar metastatic, care au șase, șapte, opt ani de la momentul diagnosticului. Până la aceste progrese, acest lucru era o utopie. Să ai în față un pacient cu cancer pulmonar care avusese, în urmă șapte ani, metastaze pulmonare sau hepatice sau osoase chiar era o utopie. Astăzi este o realitate! Avem astfel de cazuri!”, a explicat Michael Schenker, precizând că și alte forme de cancer „beneficiază de progresele terapeutice din ultimii ani”, potrivit dcnews.ro.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…