Sari la conținut

Misterul a fost elucidat: De ce pe sicriul Reginei a fost așezată coroana, globul suveranului și sceptrul. Mesajul transmis către întreaga lume!

Regina Elisabeta a fost înmormântată, punând capăt unui capitol din cartea de istorie despre care se va scrie mult de astăzi înainte.

În timpul procesiunii funerare și a perioadei în care sicriul Reginei a fost expus  în zilele premergătoare ceremoniei, coroana, globul și sceptrul suveranei au fost plasate deasupra sicriului – obiecte cu istorie profundă și semnificație pentru domnia ei și istoria familiei regale. Deci, de ce erau acolo? Și ce se întâmplă cu ele acum după ce a fost înmormântată?

Care este semnificația coroanei, globului și sceptrului suveranului?

Cele trei articole fac parte din colecția Crown Jewel, potrivit Historic Royal Palaces, care protejează piesele din Turnul Londrei. Au fost folosite la ceremonia de încoronare a Reginei în 1953. Nu sunt unice pentru domnia reginei Elisabeta a II-a; globul și sceptrul au fost de fapt create în 1661 și au fost folosite la fiecare încoronare pentru familia regală britanică de la încoronarea regelui Carol al II-lea în acel an (da, 1661, deci acestea sunt piese vechi de secole).

Coroana de pe sicriu, așa cum a subliniat Town & Country, este Coroana Imperială a Statului, care este „făcută din aur și împodibită cu 2.868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde, 269 de perle și 4 rubine”.

Coroana a fost făcută pentru tatăl Elisabetei, regele George al VI-lea, în timpul încoronării sale din 1937. Este purtată de monarh după ce părăsesc Westminster Abbey după încoronare; Coroana Sf. Edward, realizată în 1661, este folosită doar pentru momentul încoronării suveranului.

Sceptrul de pe sicriu, realizat inițial în 1661, este împodobit cu unul dintre cele mai valoroase diamante din lume. Bunicul lui Elizabeth l-a modificat în 1910, astfel încât să conțină diamantul Cullinan I, care a fost descoperit în Africa de Sud în 1905. Acea bijuterie este de 530,2 carate, „cel mai mare diamant tăiat incolor din lume”, a spus Palatele Regale Istorice.

Globul suveranului a fost creat pentru încoronarea lui Carol al II-lea în 1661. Globul este o sferă aurie de 16,5 cm în diametru și are o bandă de perle și pietre prețioase în centru. Pe glob este un ametist. Globul este un simbol religios și reprezintă rolul monarhului ca apărător al credinței ca conducător al Bisericii Angliei,  conform Historic Royal Palaces.

Ce se întâmplă cu piesele după înmormântare?

Potrivit The Telegraph, acestea au fost înlăturate „în ultimele momente înainte ca publicul să-și vadă ultimele imagini cu sicriul monarhului” în timpul slujbei.

Înainte ca imnul final să fie cântat în timpul serviciului privat (înmormântarea de stat a avut loc mai devreme la Westminster Abbey), bijutierul de coroane Mark Appleby a scos piesele din sicriul Reginei și le-a dat decanului Windsor.

Totuși, obiectele vor fi folosite din nou în curând, presupunând că familia regală urmează tradiția și le folosește la încoronarea regelui Charles al III-lea. Data pentru asta nu a fost încă stabilită.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel