Din cuprinsul articolului
Unul dintre cele mai cunoscute remedii anti-insecte este lavanda. Mirosul ei puternic îndepărtează vietățile nedorite din casă, indiferent că este uscată și o folosim pusă într-un săculeț sau că este în ghiveci.
Păianjenii pot fi o problemă reală mai ales în casele la curte, însă există două moduri eficiente care pot înlătura insectele din locuință, într-un mod natural. Primul lucru pe care păianjenii îl urăsc este mirosul de citrice. O soluție simplă de suc de citrice și apă va ține insectele departe de casă.
Astfel, sucul proaspăt stors de la o lămâie se toană într-o sticlă cu pulverizator, iar alături de acesta se adaugă apă de la robinet. Mai apoi, soluția trebuie pulverizată cu generozitate în locuri predispuse atacului păianjenilor.
De asemenea, poți șterge și pervazurile ferestrelor cu coajă de citrice pentru a respinge complet oaspeții nedoriți din casă. În plus, soluția este non-toxică, așa că nu dăunează animalelor de companie. Totodată, această soluție cu parfum de citrice va parfuma casa, scrie dcnews.ro.
Un alt miros care alungă păianjenii este menta. Aplică ulei esențial de mentă în toată casa. Picură ulei de mentă în crăpături sau amestecă douăzeci de picături cu apă curată și pulverizează soluția în jurul pervazurilor ferestrelor, a plintelor, a ventilației, dar și pe textile, inclusiv pe pilote, perne, prosoape și perdele. Aplică soluția în mod regulat pentru a-i menține parfumul.
* Cel mai simplu mod de a îndepărta furnicile este să nu le hrăniți, păstrând casa, în special bucătăria, curată și fără firmituri. Numărul lor mare și buna organizare a coloniei le fac greu de înlăturat.
Țineți toate alimentele, inclusiv cele pentru animale, în borcane din sticlă cu capac sau recipiente care se închid ermetic. Nu uitați să depozitați gunoiul într-un recipient bine sigilat. Spălați podeaua și dulapurile cu o soluție din părți egale de apă și oțet, care va alunga furnicile.
Furnicile sunt mari consumatoare de dulciuri, astfel că puteți să le întindeți o capcană lăsând un borcan sau un burete cu puțină miere în (pe) el și punându-l în cămară sau în bucătărie.
Puteți, de asemenea, să împrăștiați câteva ingrediente naturale în casa care vor ține furnicile la distanță: var, praf de copt, zaț de cafea, boia de ardei iute, piper, sare, mentă, usturoi, praf de chilli, coajă rasă de la citrice sau scorțișoară măcinată.
* Usturoi proaspăt – Pentru a descuraja furnicile, pur și simplu decojiți un cățel sau doi de usturoi proaspăt și puneți-l lângă mușuroi. Mirosul de usturoi le va alunga cât ați clipi! Puteți înlocui la câteva zile usturoiul pentru a crea o bariera constantă pentru furnici.
* Drojdie și pătrunjel – Amestecați jumătate de litru de apă cu o lingură de zahăr şi două linguri de drojdie. Dizolvați bine zahărul şi drojdia în apă și turnați soluţia în farfurii mici pe care le aşezați în camere. Furnicile pot fi îndepărtate din dulapuri, noptiere, pantofar sau alte obiecte de mobilier din lemn dacă ștergeți interiorul acestora cu apă în care ați fiert pătrunjel. Traseul furnicilor poate fi întrerupt sau eliminat, dacă pe drumul lor se presară praf de copt sau praf de scorțișoară.
Furnicile nu suportă anumite mirosuri și nu vor pătrunde în locuință dacă veți presăra pe traseul lor o combinație de: mentă uscată și pisată, ardei iute uscat și pisat și bicarbonat (este biodegradabil și nu este toxic). Pentru mușuroaiele de furnici, le puteți acoperi cu 2 căni de bicarbonat de sodiu, așteptați 30 de minute și apoi turnați o cană de oțet. Bicarbonatul de sodiu se poate presăra și pe la colțurile casei, prin crăpături și plinte. Se lasă câteva zile, apoi se curăță cu aspiratorul.
* Praful de copt – Praful de copt este unul dintre produsele preferate de uz casnic, deoarece este unul dintre ingredientele naturale cele mai utile din bucătărie, fiind dăunător furnicilor prin distrugerea chimiei naturale a micilor loc corpuri. O momeală pentru furnici puteți face prin amestecarea unor părți egale de praf de copt și zahăr pudră. Puneți amestecul pe unde ați observat că vin furnicile. Fiind atrase de mirosul de dulce, vor îngurgita și praful de copt.
* Sarea este o metodă folosită de sute de ani împotriva furnicilor și insectelor mici. Aceasta absoarbe apa și vaporii din aer, și astfel în contact cu ea, insectele vor rămâne deshidratate. Sarea se presară la îmbinarea pereților, ferestre și tocurile ușilor, sau împreună cu apă călduță se poate pulveriza în locurile în care apar furnicile.
* Nu aruncați zațul de cafea – Zațul de cafea este folosit adesea pentru pământul plantelor din ghivece, ca un îngrășământ natural. Însă, avem chiar mai multe motive pentru care ar trebui să nu aruncăm zațul de la cafea. Acesta poate crea confuzie în rândul furnicilor, deoarece le face să piardă urmele și mirosul.
După cum se știe, musca are o durată de viață de 30 de zile, timp în care ea poate depune între 400 și 600 de ouă.
Deși nu înțeapă, muștele sunt la fel de periculoase ca țânțarii, pentru că se așază pe cadavre de animale, fecale, alimente alterate etc, transmite rador.ro. Dacă vin în contact cu pielea sau se așază pe produsele servite în restaurant sau pe terase pot transmite Salmonella, E.coli sau alte bacterii care produc toxiinfecții alimentare.
* O metodă de a scăpa de muște este decoctul de lămâie. Tăiați patru felii de lămâie, puneți-le la fiert în 250 ml apă, timp de o oră, și adăugați apă când este nevoie. Răciți apoi soluţia, filtrați-o şi pulverizați-o prin camere. De asemenea, este bine să puneți busuioc la ferestre, dar funcționează și cu rozmarin sau pelin. Și uleiurile esențiale, cum ar fi cel de lavandă, eucalipt, mentă sau lămâie, amestecate cu apă și pulverizate în încăperi, vor alunga muştele și vor preveni apariția acestora.
* Pentru a scăpa de muște în bucătărie aveți nevoie de câteva picături de oţet, pe care să le puneți pe o plită încinsă. Mirosul degajat va alunga muştele instantaneu. Iar din vin alb cu puțin detergent de vase puteți face o capcană pentru muște, care vor fi atrase de mirosul fructat. Nu în ultimul rând, menta este un inamic atât al muştelor, cât şi ţânţarilor. Pentru a scăpa de aceste insecte, așezați unul-două ghivece cu mentă pe pervaz. Același efect îl are și planta de rozmarin!
* Frunze de dafin – Acestea conțin compuși repelenți care alungă puricii, muștele, furnicile, țânțarii și moliile. Pentru a evita pătrunderea muștelor în locuință așezați în mici recipiente din camere sau pe pervazul ferestrei apă în care ați fiert foi de dafin – o soluție mai concentrată. Muștele nu suportă acest miros și nu vor pătrunde sau nu vor rămâne în încăpere.
* Busuioc și pelin – – Puneți bucheţele de busuioc în dreptul ferestrelor sau cumpărați ghivece cu busuioc pe care să le aşezați pe pervazul geamurilor. Puteți încerca şi cu alte plante aromatice, precum pelinul. Muștele nu vor intra pe ferestrele sau ușile frecate cu un mănunchi de pelin.
* Lapte și zahăr – Dacă vă doriți ca muștele să nu pătrundă în casă (și sigur vă doriți), așezați pe pervazul geamului și/sau în încăpere o căniță în care ați pus lapte, o linguriță de piper măcinat și o linguriță de zahăr. Amplasați cănițe cu acest amestec în toate încăperile, și astfel evitați apariția mustelor.
* Castravete – Puneți lângă coşul de gunoi câteva felii de castravete pentru a împiedica muştele să depună ouă. Feliile de castravete alungă muştele din încăperi dacă sunt puse într-un bol şi lăsate să-şi facă efectul peste noapte.
* Scorţişoară – Muştele nu suportă mirosul de scorţişoară, aşa că puteți prepara o soluţie dintr-o linguriţă de scorţişoară şi un litru de apă pe care s-o pulverizați în încăpere. Poţi lăsa pudra de scorţişoară într-un bol pe masă sau poţi folosi batoane de scorţişoară.
* Cuișoarele și lămâia – Cuișoarele sunt mai mult decât un condiment delicios. Dacă le combinați cu lămâie, veți obține una din cele mai bune soluții pentru alungarea muștelor din locuința dvs. Aparent, mirosul de cuișoare alungă muștele. Așadar, acestea constituie unul din cele mai bune produse ecologice pentru a evita prezența acestor insecte enervante.
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…