În 1995, doi bebeluși gemeni, fată și băiat au fost născuți prematur, fiecare cântărind doar 900 de grame. Când au împlinit trei săptămâni, unul dintre gemeni a început să respire greu, iar inima era pe cale să îi cedeze. Viața bebelușului era în pericol, așa că una dintre asistente a decis să îi pună pe cei doi frățiori în același incubator.
Imediat ce Kyrie, bebelușul sănătos a fost pus alături de surioara sa Brielle, lucrurile s-au îmbunătățit. Kyrie și-a luat în brațe surioara și starea ei de sănătate a început să se stabilizeze.
Medicii au fost uluiți de faptul că un lucru atât de simplu, precum o îmbrățișare, a fost suficient să salveze viața cuiva. Contactul piele pe piele (skin-to-skin) care s-a dovedit a fi foarte benefic nu se practica pe vremea aceea în Statele Unite.
Contactul piele pe piele este foarte benefic și între mamă și copil, imediat după naștere. Sunt nenumarate studiile care arata ca bebelusii nu trebuie separati de mamele lor dupa nastere. Ei trebuie sa stea impreuna, in contact piele pe piele,bebelusul fiind dezbracat, nu infasat. Acest lucru este recomandat a se petrece nu doar imediat dupa nastere, ci si dupa aceea, in primele saptamani de viata. Astfel, bebelusul este mai fericit, isi regleaza mai usor temperatura corpului. Bebe se colonizeaza cu aceleasi bacterii benefice ca si mama, iar metoda ajuta si la un start bun in alaptare, aceste doua aspecte fiind extrem de importante, deoarece este diminuat extrem de mult riscul alergiilor viitoare. Cand bebelusul este pus intr-un incubator, pielea si intestinele sale sunt colonizate de bacterii diferite de cele ale mamei.