Doi doctori celebri, despre Sfântul Ardealului: Minunile părinteleui Arsenie Boca pot fi explicate științific

Doi doctori celebri, despre Sfântul Ardealului: Minunile părinteleui Arsenie Boca pot fi explicate științific

Doi invitați de marcă au fost invitații Florentinei Fântânaru la Antena 3. Dumitru Constantin Dulcan, doctor în neurologie, și Constantin Necula, doctor în teologie. Cei doi invitați au vorbit despre rolul părintelui Arsenia Boca în destinul poporului român.

ÎPS Antonie Plămădeală spunea de multe ori că l-a asemănat pe Arsenie Boca cu Ioan Botezătorul. Credincioşii l-au numit Sfântul Ardealului. Multă evlavie au românii la părintele Arsenie Boca

Îmi pare rău de voi că sunteţi slăbiţi în credinţă. Veâi cădea din cauza fricii. Frica e de la diavol. Nu vă fi frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea şi cei aleşi. Îmipare rău că sunteţi cei de pe urmă. Vă vor cerne...”, le-ar fi transmis Arsenie Boca românilor.

Prof. Dr. Constantin Dulcan: Există o explicaţie a lucrurilor, dincolo de dimensiunea divină în numele căreia a acţionat părintele Arsenie Boca

Neurologul Dumitru Constantin Dulcan a explicat cum iubirea autentică poate determina creierul uman să realizeze perforaţe remarcabile, precum cele înfăptite de Arsenie Boca:

„Din miliardele de oameni care populează pământul la ora actuală, doar câţiva au aceste haruri. Aceste abilităţi de a şti, cum ştia părintele Arsenie Boca, totul despre tine, înainte de a îi spune. De la nume şi istoria personală, la ce boli urmează să faci şi sfaturi cum pot fi prevenite.

Nu mai vorbim despre acel eveniment de teleportare la care Arsenie Boca asistă la înmormântarea mamei, fără să fie acolo în sine. Aceste performanţe pe mine ca om de cunoaştere ştiinţifică mă interesează să ştiu cum este posibil. Există o explicaţie a lucrurilor, dincolo de dimensiunea divină în numele căreia a acţionat părintele Arsenie Boca şi alţii..

Este în acelaşi timp o confirmare a lucrurilor extraordinare care se spun despre Iisus Hristos. Toţi cei care trăiesc în dimensiunea divină cu emoţia, cu sufletul din punct de vedere ştiinţific…

Institutul din California spune textual că inima are în jur de 50 de milioane de neuroni prin care decide la nivel de emoţie. Emoţia pleacă din inimă, este transmisă creierului, care o decodifică în trăirile noastre. Aceşti oameni au trăit emoţia divină. Emoţia înseamnă în primul rând energie.

Ca gândul nostru să se transforme în realitate este nevoie de energia emoţiei, emoţia are nevoie la rândul ei de energia lucrurilor. Evident, energia pozitivă. Bucuria, iubirea, acea energie fantastică emanată de creier, care pur şi simplu devine realitate. Aceeaşi realitate pe care dacă noi, ceilalţi am fi ştiut să o trăim de aceeaşi manieră, probabil că ajungeam la performanţe apropiate de cele ale lui Arsenie Boca”, a declarat Dumitru Constantin Dulcan.

Constantin Necula: Părintele Arsenie este un iertător şi un născător de discernământ duhovnicesc

Teologul Constantin Necula consideră că Arsenie Boca ar fi meritat să fie canonizat până acum. Părintele Boca, alături de alți sfinți, este stâlpul românilor în aceste vremuri de pandemie.

„Nu văd istoria României fără Arsenie Boca şi alţi câţiva mari părinţi ai bisericii. Pentru mine primele veşti au venit de acasă de la Braşov. Era o teamă să vorbeşti despre Arsenie Boca. Aşa cum unora le e teamă până astăzi să vorbeşti depre Arsenie Boca, zici că se întâmplă ceva dac abordăm subiectul…

Poate că şi spectacularul creat în jurul său de falşi ucenici sau de oameni care vor să expandeze în spectacular cu orice preţ, au costat un pic tegiversarea aceasta prea prelungită a canonizării părintelui.

Părintele a fost un student eminent. Am auzit de foarte multe ori comentându-se asupra bibliotecii părintelui care, din fericire pentru mine mi-a trecut prin mână, la Sâmbăta, acolo unde ea se păstrează. (…) Una din acuzele care i s-a adus penru a nu fi canonizat a fost aceea că avea în bibliotecă şi cărţi ereticeşti, care nu priveau ortodoxia.

Asta înseamnă să nu ştii tradiţia academică a Sibiului. Asumarea ortodoxiei înseamnă a vedea şi alternative. Un om studios înseamnă a cunoaşte tot ce se poate cunoaşte şi a discerne. Părintele Arsenie este un iertător şi un născător de discernământ duhovnicesc”, a spus și părintele Constantin Necula.

Recent Posts

APMGR: Paracetamolul și Metforminul riscă să fie retrase de pe piață. Directiva UE privind tratarea apelor reziduale ar putea duce la dispariția unor medicamente esențiale

APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…

3 minute ago

INSP: Peste 400 de cazuri noi de COVID-19 şi şase decese în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…

14 minute ago

STUDIU. Femeile din Estul Europei muncesc de trei ori mai mult pentru produsele de igienă feminină

Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…

33 de minute ago

Anchetă de proporții în Sănătate: emitere de documente medicale false pentru a obține ilegal certificat de handicap. Ce au descoperit oamenii legii?

La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…

54 de minute ago

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

o oră ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: