Din cuprinsul articolului
Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și Secretarul de Stat dr. Alexandru Rogobete au participat la Programului EU4Health, la o discuție despre Politicile Europene de Sănătate și impactul acestora asupra dezvoltării sistemului medical din România
Cei doi oficiali au subliniat importanța asigurării unui tratament egal pentru toți pacienții din statele membre ale Uniunii Europene.
„Asigurarea tratamentului egal, precum și accesul la medicamente pentru toți pacienții din Uniunea Europeană sunt obiective importante pentru promovarea sănătății în comunitatea europeană. Grija pentru sănătatea oamenilor este un efort comun al statelor membre, instituțiilor UE și al sectorului privat, pentru a dezvolta politici și strategii care să asigure distribuirea echitabilă a tratamentelor către toți pacienții. Implementarea și menținerea unui sistem de sănătate eficient, precum și asigurarea accesului la servicii de asistență medicală pentru întreaga populație reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.
În cadrul reuniunii de la Parlamentul European, s-a discutat și despre importanța fondurilor europene pentru dezvoltarea continuă a infrastructurii medicale și a digitalizării sistemului medical.
„România beneficiază de peste 9 miliarde de euro până la finalul anului 2030, din diferite surse de finanțare. Prin PNRR am reușit să finalizăm proiectele pentru dezvoltarea asistenței medicale primare, a ambulatoriilor de specialitate, respectiv, să investim masiv în spitale, pentru dezvoltarea secțiilor de nou-născuți. Continuăm investițiile în digitalizarea sistemului medical și realizarea sistemului național de telemedicină”, a declarat, dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
Uniunea Europeană (UE) a lansat un program ambițios, numit EU4Health, pentru perioada 2021-2027, cu scopul de a contribui la construirea unei societăți europene mai sănătoase. Acest program reprezintă un angajament semnificativ al UE pentru promovarea sănătății și consolidarea rezilienței sistemelor de sănătate în fața provocărilor actuale și viitoare.
Programul EU4Health reprezintă o manifestare a angajamentului UE față de sănătatea cetățenilor săi. Prin inițiativele sale variate, acesta urmărește să creeze un mediu mai sănătos, să prevină răspândirea bolilor și să consolideze capacitățile sistemelor de sănătate în fața provocărilor viitoare.
În contextul evoluțiilor recente și al lecțiilor învățate din pandemia de COVID-19, EU4Health reprezintă un pas semnificativ către consolidarea rezilienței și sustenabilității sistemelor de sănătate din Uniunea Europeană. Cetățenii europeni pot beneficia de pe urma acestui program prin îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate, promovarea sănătății și creșterea coordonării la nivel european pentru gestionarea crizelor de sănătate.
Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit care este alimentul de post la care românii ar trebui…
Vă simțiți mai bine atunci când sunteți în aer liber - chiar dacă este vorba…
Horoscopul zilei de sâmbătă, 16 noiembrie 2024, spune că cele mai multe zodii văd o…
Peste 3.600 de euro pe locuitor au fost cheltuiţi în medie, în anul 2022, în…
Cancerul pulmonar este o boală atât de periculoasă, de aceea prevenirea și conștientizarea simptomelor sale…
V-ați întrebat vreodată câte pesticide sunt ascunse în acele mere frumoase și strălucitoare pe care…