Sari la conținut

Ministrul Sănătății Patriciu Achimaş-Cadariu a anunțat că s-a identificat cauza îmbolnăvirilor copiilor din Argeș

Potrivit ministrului Achimaș-Cadariu, este vorba despre o tulpină a bacteriei E. coli provenită fie de la alimente procesate incorect, fie a fost transmisă de la om la om.

  „Cauza îmbolnăvirilor este o infecţia cu E-Coli 0 26, o tulpină diferită de cea obişnuită găzduită în interiorul intestinelor, care se poate transmite interuman”, a completat dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie

Cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş este o tulpină a bacteriei E.coli. Verotoxina, care indică prezenţa acestei bacterii, a fost izolată în probele de coprocultură prelevate de la bebeluşi.

„Copiii sunt mai bine. Ultimul micuț a ieșit din terapie intensivă. Copilul internat aseară este la terapie intensivă, dar este stabil. Consecutiv întâlnirii de astăzi cu specialiștii europeni de la Controlul Bolilor, vă putem spune că s-au identificat cauzele îmbolnăvirilor. Este vorba despre o tulpină de escherichia coli”, a precizat ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății a reluat mesajul de prevenție, respectiv achiziționarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător, și a recomandat populației să asculte recomandările medicilor cu privire la respectarea regulilor de igienă în această perioadă, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Trei copii cu sindromul hemolitic-uremic, toţi din Argeş, au murit în ultimele săptămâni la Spitalul „Marie Curie” din Capitală.

La ora actuală, potrivit ultimelor date de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, cu sindromul hemolitic-uremic sunt internați cinci pacienți, trei care urmează dializă peritoneală, care sunt pe secția de nefrologie, doi pacienți fără dializă peritoneală, tot pe secția de negrologie, și pacientul care s-a internat aseară, tot cu dializă peritoneală, pe secția de terapie intensivă.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel