Ministrul muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat că în perioada următoare, vor fi lansate două proiecte de formare profesională, în contextul unei nevoi tot mai acute de forţă de muncă în toate sectoarele de activitate.
Ministrul muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat că în perioada următoare, vor fi lansate două proiecte de formare profesională, în contextul unei nevoi tot mai acute de forţă de muncă în toate sectoarele de activitate, dar mai ales în industrie.
Ambele programe, FORMACTIV şi START, vizează acordarea de sprijin financiar angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu şomeri, a precizat ministrul de resort într-o postare pe o reţea de socializare. Simona Bucura Oprescu a mai spus că ministerul sprijină, în acest fel, şi integrarea tinerilor pe piaţa muncii.
Proiectele, în valoare totală de 86 de milioane de euro, vor fi finanţate din Fondul Social European şi derulate prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
„Formarea profesională prin programe la locul de muncă prin acordarea de sprijin financiar angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu șomeri este o prioritate. De aceea vom derula proiectele FORMACTIV – Formare și muncă activă, în valoare de 59 de milioane de euro, care vizează un grup țintă de 5.105 șomeri non-NEETs, și proiectul START – Investește în calificare pentru viitor!, cu o valoare de 27 de milioane de euro, care vizează un grup țintă de 1.972 de șomeri NEETs. Sprijinim în acest fel integrarea tinerilor pe piața muncii”, a declarat ministrul Muncii, potrivit Mediafax.
Ministrul Muncii: Dacia înseamnă o mândrie națională
Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, şi comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, au vizitat săptămâna trecută Uzina Dacia din Mioveni.
„Dacia înseamnă mai mult decât o afacere, înseamnă o mare mândrie pentru argeșeni și nu numai! Aici se produce o mașină la fiecare 56 de secunde. De aici, de la Uzina Dacia, pleacă aproape 10% din exporturile României pe toate continentele.
Aceste rezultate excepționale sunt rezultatul hărniciei și priceperii angajaților de pe platforma Dacia care, zi de zi, demonstrează că se pot ridică la cele mai înalte standarde privind calitatea muncii și productivitatea.
Nu trebuie însă omis faptul că, acum, cele mai mari provocări sunt tranziția verde și digitală. Regulile sunt stricte, iar termenele sunt scurte, ceea ce poate genera costuri mari. De aceea este important să venim cu ceva în plus pentru a ajuta economia auto nu doar în România, ci în întreaga Uniunea Europeană!”, a spus ministrul Simona Bucura-Oprescu.
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…