Din cuprinsul articolului
Deși prevenția este cea mai importantă în privința infecției, specialiștii au făcut progrese și în îmbunătățirea medicamentelor anti-COVID. Acestea contribuie la vindecarea organismului, eliminarea mai rapidă a virusului și cresc șansele de supraviețuire în cazul persoanelor cu forme grave.
Medicamentele anti-COVID se administrează după un model riguros, în funcție de forma dezvoltată, numărul de zile de la debutul simptomelor și severitatea acestora.
Deși tratamentele au devenit din ce în ce mai eficiente, experții susțin că cea mai bună metodă de a evita orice risc este vaccinarea.
Ministerul Sănătății face demersuri pentru a aduce în țară unul dintre cele mai eficiente astfel de tratamente antivirale.
Ministerul Sănătăţii face demersuri pentru a aduce cât mai rapid în țară un nou medicament antiviral produs de Pfizer, aprobat recent în Statele Unite; aceasta în timp ce numărul românilor infectați cu varianta Omicron a crescut, iar în numărul celor care mai vor să se vaccineze se menține scăzut, anunță RRA.
Ministerul Sănătăţii a anunţat că au fost confirmate încă nouă cazuri de infectare cu această tulpină, în total fiind 25 de persoane infectate cu Omicron.
Este vorba despre șase persoane, trei bărbați și șase femei cu vârste cuprinse între 19 și 84 de ani din București, un bărbat în vârstă de 31 de ani din județul Dâmbovița, cu istoric de călătorie în Marea Britanie, un bărbat de 43 de ani din județul Ilfov cu istoric de călătorie în Belgia și un altul de 49 de ani din județul Prahova.
Cinci dintre aceste persoane sunt nevaccinate, restul fiind imunizate cu schema completă.
Reprezentanții Ministerului Sănătății au mai precizat că ministrul sănătății face deme
rsuri pentru a aduce cât mai rapid în România noul antiviral produs de Pfizer. Tratamentul anti-COVID se numește Paxlovid, a fost aprobat în Statele Unite ale Americii și este în evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului.
Paxlovid este un antiviral cu administrare orală și este recomandat pacienților care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. Studiile arată că reduce riscul de spitalizare și de deces cu aproape 90%, dacă este administrat în primele zile de boală.
Ministrul sănătăţii, profesor doctor Alexandru Rafila reaminteşte că principala metodă de prevenire a cazurilor grave de COVID-19 şi a deceselor este vaccinarea anti-COVID.
Demența își poate face apariția în mai mule moduri. În timp ce pierderea memoriei este cel…
Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a fost recunoscută la Gala Capital Performeri…
Călin Georgescu, candidatul-surpriză al alegerilor prezidențiale din România, a ieșit în fața presei pentru a-și…
Mercur retrograd intră în zodia Săgetător şi provoacă o serie de schimbări vizibile în viețile…
Autorităţile sanitare americane sunt în alertă şi au anunţat că un copil a fost testat…
Sunt momente în viață în care corpurile noastre se schimbă rapid și nu vorbim doar…