Sari la conținut

Ministerul Sănătății a publicat Ordinul care va influența toți bolnavii care au suferit un AVC

Ministerul Sănătății a publicat Ordinul care va influența toți bolnavii care au suferit un accident vascular cerebral AVC.

Ministerul Sănătății a publicat Ordinul privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru tratamentul intervenţional al pacienţilor cu accident vascular cerebral (AVC) acut.

Astfel, Ordinul nr. 1345 publicat în Monitorul Oficial nr. 336 din 21 aprilie 2023 menționează că, pentru perioada 2023 – 2026, componenţa AP-AVCAc (Acţiunile prioritare pentru tratamentul intervenţional al pacienţilor cu accident vascular cerebral acut) se aprobă prin ordin al ministrului sănătăţii, pe baza propunerilor înaintate Ministerului Sănătăţii de către Societatea de Neurologie din România.

Direcţiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi spitalele care derulează acţiuni prioritare pentru tratamentul intervenţional al pacienţilor cu accident vascular cerebral acut, indiferent de subordonare, duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Conform ORDIN nr. 450 din 8 aprilie 2015, costurile specifice pentru tratamentul pacienților care au suferit accident vascular cerebral (AVC) acut și care nu pot fi acoperite din fondurile obținute pe baza contractelor cu casele de asigurări de sănătate județene, a municipiului București și Casei de Asigurări de Sănătate a Armatei, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.) vor fi suportate din fondurile alocate acestor acțiuni.

Colectivul de lucru este format din specialiști în specialitatea neurologie, denumit în continuare Colectivul de lucru al AP-AVCAc, coordonează din punct de vedere științific și metodologic la nivel național al AP-AVCAc. În exercitarea atribuțiilor sale, CL-AVCAc formulează propuneri, fundamentări, analize, recomandări și informări referitoare la AP-AVCAc pe care le transmite Serviciului medicină de urgență.

CL-AVCAc este coordonatorul național al APAVCAc din punct de vedere științific și metodologic, iar Serviciul medicină de urgență reprezintă structura centrală a Ministerului Sănătății responsabilă cu coordonarea administrativă a acestei acțiuni.

Spitalele care derulează AP-AVCAc au obligația gestionării eficiente a mijloacelor materiale și bănești și a organizării evidenței contabile a cheltuielilor, precum și a organizării evidenței nominale, pe bază de cod numeric personal, a beneficiarilor AP-AVCAc.Articolul 6AP-AVCAc se finanțează de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale Ministerului Sănătății de la titlurile bugetare 20 „Bunuri și servicii” și 51 „Transferuri între unități ale administrației publice”, prevăzute în Clasificația indicatorilor privind finanțele publice.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel