Alimentele care conțin potasiu reduc riscul de atac cerebral cu 21% și pot scădea și riscul de boli cardiovasculare, arată un nou studiu publicat în „Journal of the American College of Cardiology”.
Cartofii dulci și sosul de tomate sunt cele mai bune surse de potasiu, potrivit Departamentului American pentru Agricultură.
Bananele, peștele, cartofii, fasolea, lactatele și carnea de pui sunt alte surse. Îngrijorător este faptul că populația consumă în medie mult mai puțin potasiu decât este recomandat. Toate acestea în condițiile în care cinci porții de fructe și legume furnizează cantitatea optimă în fiecare zi. „Media consumului de potasiu este sub recomandările internaționale. Creșterea consumului poate proteja împotriva atacului cerebral, dar și a bolilor cardiovasculare”, a declarat Dr. Pasquale Strazzullo, conducătorul studiului.
Mai mult potasiu, mai puțin sodiu
Acesta și echipa lui de cercetători au revizuit 11 studii care au analizat legătura dintre consumul de potasiu și bolile de inimă și care au inclus aproximativ 250.000 de persoane. În final, rezultatele au confirmat că cei care și-au asigurat doza optimă de potasiu pe zi (1,64 grame sau mai mult) și-au redus riscul de atac cerebral cu 21%. Creșterea cantității de potasiu și limitarea sodiului din alimentație reduc, de asemenea, riscul de boli cardiovasulare.
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…