Sari la conținut

Milionarul Bryan Johnson și-a propus să trăiască veșnic. Ia 111 pastile zilnic și e supravegheat de o echipă de 30 de medici

Bryan Johnson
Sursa foto: captura podcast Bryan Johnson
Milionarul Bryan Johnson, omul care vrea sa traiasca pentru totdeauna

Bryan Johnson, antreprenor din domeniul tehnologiei și fondator al „Project Blueprint, vrea să învingă îmbătrânirea și să ajungă să aibă organele și sănătatea unui adolescent de 18 ani. Iar pentru asta, Johnson cheltuie 2 milioane de dolari.

Își permite, însă, pentru că deține o avere de 400 milioane de dolari. Experimentul „Project Blueprint” este condus de Oliver Zolman, un medic în vârstă de 29 de ani supranumit „doctorul rejuvenării” și este susținut de o echipă ce numără 30 de experți în sănătate.

Milionarul Bryan Johnson și-a propus să trăiască veșnic

Deși are 46 de ani, analizele medicale ale lui Bryan Johnson arată o vârstă biologică de puțin sub 40 de ani. Bryan Johnson are inima unui bărbat de 37 de ani, pielea unui tânăr de 28 de ani și plămânii unui băiat de 18.

Într-un interviu recent milionarul  a spus că consumă 111 pastile zilnic doar pentru a rămâne tânăr. De asemenea, monitorizează îndeaproape evoluțiile sale folosind o varietate de instrumente de monitorizare a sănătății. Își colectează propriile probe de fecale, poartă o șapcă de baseball care emite lumină roșie în scalp și doarme cu un mic jet pack atașat de penis pentru a-și urmări erecțiile nocturne.

Rutina zilnică de a lui Johnson este destul de complicată și implică:

  • trezirea în jurul orei 5 a.m.,
  • măsurarea grăsimii și a masei musculare din corp,
  • consumul unui smoothie înainte de antrenament și a peste 60 de suplimente, inclusiv creatină,
  • o oră de sală, cu antrenament cardio și cu greutăți,
  • mic dejun cu „super-legume”,
  • terapii de ultimă generație, cum ar fi terapia cu lumină roșie și ultrasunete,
  • a două masă care include nuci și încă 40 de suplimente,
  • a treia și ultima masă a zilei cel târziu la 11 dimineața,
  • muncă între 9:00 și 18:00,
  • două ore și jumătate cu familia, relaxându-se, îngrijindu-și pielea și dantura,
  • merge la culcare la 20:30.
Brayan Johnson
Sursa foto: New York Post

Susține că e primul om care și-a propus să nu moară

Johnson a devenit rapid subiectul favorit al jurnaliștilor de pretutindeni. Rutina zilnică și stilul de viață al milionarului au fost popularizate la nivel mondial

„Când Johnson se trezește și scoate dispozitivul, se cântărește pe o cântar care folosește „impedanța electrică” pentru a-și măsura greutatea, indicele de masă corporală, nivelul de hidratare, grăsimea corporală și ceva numit „viteza undei pulsului”. „Sunt în top 1% din grăsimea musculară ideală”, spune el.

Apoi își aprinde lampa de terapie cu lumină (care imită expunerea la soare) timp de două până la trei minute pentru a-și reseta ritmul circadian. Își ia temperatura urechii interne pentru a-și monitoriza modificările din organism și începe cu două pastile de feritină pentru a-și stimula fierul, împreună cu puțină vitamina C.

Se spală pe față, folosește o cremă pentru a preveni ridurile și pune o mască cu un laser timp de cinci minute, cu lumini roșii și albastre concepute pentru a stimula creșterea colagenului și a controla petele. Până la această oră, este de obicei aproximativ 6 a.m., iar Johnson coboară pentru a-și începe ziua”, a povestit un reporter al revistei Time.

Cu toate acestea, milionarul insistă că toate terapiile și stilul său de viață nu sunt doar despre tinerețe veșnică.

„Majoritatea oamenilor presupun că moartea este inevitabilă. În principiu, încercăm să prelungim timpul pe care îl avem înainte de a muri. Până acum, nu cred că a existat vreun moment în istorie în care Homo sapiens ar putea spune sincer că moartea poate să nu fie inevitabilă”.

Experții nu sunt puternic de acord cu această idee, însă.

„Moartea nu este opțională; este scris în genele noastre”, spune dr. Pinchas Cohen, decan al Școlii de Gerontologie Leonard Davis de la Universitatea din California de Sud.

Cohen subliniază că este cu siguranță posibil să trăiești mai mult în viitor: de-a lungul secolului al XX-lea, speranța de viață umană a crescut de la aproximativ 50 de ani la mai mult de 80. Dar a trăi pentru totdeauna nu este ceva real. 

„Nu există absolut nicio dovadă că este posibil”, spune Cohen, „și nu există absolut nicio tehnologie în acest moment care să sugereze măcar că mergem în acest sens”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel