Sari la conținut

Mihaela Bilic: Semințele acestea au grăsimi bune, proteine și sunt remediul ideal pentru inflamațiile prostatei

Un nou supliment contra Covid.

Mihaela Bilic continua seria dezvăluirilor de alimente cu beneficia importante pentru sănătate.

Medicul nutritionist a scris, recent, despre proprietățile semințelor de dovleac, un aliment specific toamnei, despre care scriam și noi că este bun în întregime, nu ar trebui să aruncăm nimic din el.

Articolul nostru este aici:

Beneficiile uimitoare ale dovleacului. Nu se aruncă nimic din el, este plin de vitamine și minerale

Iată ce scrie medicul Mihaela Bilic despre semințele de dovleac, pe pagina domniei sale de Facebook.

”Sămânța de bostan- un remediu eminamente masculin. Când vine vorba de ronțăieli sănătoase, semințele de dovleac sunt de departe un “rău” necesar, mai ales pentru bărbați. Spun “rău” pentru că obiceiul de a mânca semințe nu este un spectacol atrăgător pentru privitor.

Chiar dacă din exterior nu “se vede” bine, culmea e că face bine! La interior, mai precis la prostată.

Da, e demonstrat științific, semințele de bostan sunt un remediu pentru inflamațiile prostatei și chiar o metodă eficientă de prevenție a adenomului de prostată. În plus conțin steroli vegetali ce mimează moleculele de colesterol din sânge, blochează locurile lor de fixare și în felul acesta, indirect, îmbunătățesc profilul lipidic sangvin.

Ce avantaje mai au semințele de dovleac? Ca orice oleaginoase, sunt un super-food cu 40% grăsime, 30% proteine, 20% glucide, sub 10% apă și calorii cât ciocolata, peste 500cal/100g. Deci se mănâncă cu măsură, nu mai mult de un pumn/zi. Ideal ar fi sa fie de bostan românesc, sunt gustoase și au coaja subțire. Dacă tot vorbim de coajă, efortul de a scoate mica sămânță din învelișul ei ne ia timp, deci ni se pare că mâncăm mult, când de fapt miezul abia dacă umple o lingură. Dar ronțăiala asta e benefică, e un fel de ritual de calmare a nervilor.

Crude sau coapte? Cu siguranță coapte în tavă cu un strop de sare, dacă se poate timp mai lung și temperatură joasă, de maxim 100 grade, ca să se usuce și să fie crocante. Singura avertizare îi vizează pe cei cu bilă leneșă, prea multe semințe pot cădea greu.

Deci profitați de sezonul dovlecilor și faceți provizii de semințe pentru iarnă, acum aveți argumente suficiente să ronțăiți la gura sobei fără să vă mai pese de bunele maniere- ce nu face omul pentru sănătate?!”, conchide medicul nutriționist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel